Wat Vrouwen Willen In Bed: 20 Dingen Die Je Moet Weten

Relatie- en sekscoach
Door Luuk Zwart

Gepubliceerd op: 15 Juni 2015

Laatst geupdated op: 22 April 2023


Het lijkt soms of vrouwen ingewikkelde wezens zijn, maar in bed hoeft dat niet zo te zijn. Want wat vrouwen willen in bed, is eigenlijk best simpel.

Als schrijver van de Meesterminnaar Methode, help ik mannen sinds 2015 om 'seksgoden' te worden in bed. En dat kan iedere man, als je weet wat een vrouw écht lekker vindt tijdens seks.

Hieronder deel ik 20 dingen, gebaseerd op wetenschappelijke studies, een onderzoek dat ik bij mijn vrouwelijke volgers deed en mijn eigen jarenlange ervaring als sekscoach & expert.

More...

Onderzoek: Vrouwen onthullen wat ze écht willen in bed

Afgelopen maand voerde ik een klein onderzoek uit onder 4508 vrouwen. Ik vroeg:

 • Wat vind jij het allerlekkerst in bed? Wat wil je dat een man écht graag doet?
 • Wat is de meest sexy manier waarop een (ex) partner jouw heeft opgewonden?
 • Wat is jouw #1 seksuele fantasie?

De resultaten deel ik nog een keer in een officieel onderzoek, maar ik zal sommige van de gedetailleerde antwoorden hieronder ook plaatsen.

Ik heb de resultaten opgedeeld in 3 delen:

Deel 1:

Wat vrouwen psychologisch willen

Vrouwen kunnen fysiek en mentaal (psychologisch) worden opgewonden. Een fysieke manier om haar op te winden, is door bijvoorbeeld een erogene zone aan te raken. Een psychologische manier, is door haar bijvoorbeeld de dag van te voren een appje te sturen dat je een spannende verrassing voor haar hebt. 

Vooral deze mentale opwinding, is veel belangrijker voor vrouwen dan voor mannen. 

Hieronder is wat vrouwen mentaal en psychologisch willen van hun partner tijdens seks:

1. Geplaagd worden

"Me eerst eindeloos teasen door al mijn fijne plekjes (bijna) aan te raken, daarna afwisselend vingeren (g-plek) en me nemen." - Marije
"Teasen! Als hij zich kan inhouden vind ik wel heel sexy ( dus niet gelijk graai graai en hoppa piemel erin) " - Linda
"Wat ik lekker vind is me laten merken dat je mij begeert, van te voren lieve dingen zeggen. Aanraken, knuffelen, langzaam en zacht doen. Zoenen, langzaam uitkleden, van boven naar beneden gaan, strelen zoenen. Af en toe passie erin gooien en dan ff stoppen strelen en weer doorgaan. Handen vasthouden , oogcontact tussendoor, onderaan oraal en penetratie afwisselen." - Sylvie
"Toen mijn vriend mij de hele dag een beetje aan het teasen was en mij duidelijk liet merken dat hij zin in mij had. En dan in de avond mij langzaam warm maken. Alles langzaam en de tijd nemen. Vond ik erg opwindend." - Anna

Als je een Meesterminnaar wilt worden, is een van de eerste dingen die ik je leer in mijn cursussen, om haar te plagen. Vrouwen vinden geplaagd worden opwindend. Het prikkelt en daagt ze uit.

Je laat ermee zien dat je niet saai bent, en dat je de controle over haar hebt. Dat ze zich over kan geven aan jou, omdat je weet wat je doet.

Hoe plaag je haar in bed?

Je doet alsof je het ene gaat doen, maar dan op het laatste moment doe je het toch niet en laat je haar nog even smelten. Je windt haar op, en remt dan weer af.

Voorbeelden:

 • Trek haar kleren niet vliegensvlug uit, maar doe het rustig. Tussendoor stop je om haar te zoenen, strelen of iets in haar oor te fluisteren.
 • Ga je haar orale seks geven? Doe alsof je naar beneden gaat, maar geef haar dan eerst kusjes op haar lies.
 • Stop af en toe en neem een stap terug tijdens de (orale) seks - ook al zegt ze dat ze meer wil. Zoen haar bijvoorbeeld.
 • Penetreer haar niet meteen. Maar laat haar eerst voelen hoe hard je bent, of ga heel langzaam, millimeter voor millimeter bij haar naar binnen, en trek dan weer terug.
 • Check voor een heel stappenplan, het Meesterminnaar Principe wat je hier gratis kan downloaden.

2. Vertrouwen hebben om zich te laten gaan

"Het totale pakketje rondom tijd en intimiteit, het bouwen aan 'momentum'. Samen eten en wandelen, praten over ditjes en datjes opbouwend tot en met de diepere onderwerpen rondom zingeving. Praten over intimiteit/ seks. Van elkaar rustig aanraken, tot omhelzen en zoenen. Vanuit intiem samenzijn een massage mogen ontvangen die je zo van top tot teen 'aan' zet dat er alleen nog maar extase en ontlading is." - Vera
"Het allerbelangrijkste is voor mij dat ik me veilig voel bij een man. Dat start met een mentale verbintenis. Het lichaam volgt daarop. Als ik me veilig voel, dan kan ik opgewonden raken. Anders niet. Als mannen overhaast zijn of egocentrisch handelen, dan schrikt mij dat af. Dus verken en kijk goed naar wat het met een vrouw doet. Respecteer haar grenzen en bouw het langzaam op." - Charlotte
"Zijn aanwezig zijn, mij volledig kunnen zien, sterke verbinding makend met oogcontact en invoelen." - Maria

Een van de meest sexy dingen voor een vrouw, is als zij zich helemaal kan laten gaan tijdens de seks. Maar hoe help je haar om die mentale toestand te bereiken?

Ze zal daarvoor zelfvertrouwen moeten hebben. Maar ook vertrouwen in jou als partner. Je wil niet dat er vragen in haar hoofd rondspoken zoals:

 • Vindt hij het wel lekker?
 • Vindt hij me wel mooi?
 • Gebruikt hij me niet puur voor seks? 
 • Hangen m’n borsten niet gek als ik zo zit? Etc. 

Als ze te veel in haar hoofd zit, kan ze ook minder genieten. 

Wat je wil is dat zich helemaal laat gaan bij je. Omdat ze je kan vertrouwen. Omdat ze weet dat jij niet oordeelt over een stukje cellulitis op haar bovenbeen. 

Hoe je haar hiermee kan helpen

Ik ga hier geen boek schrijven (dat heb ik al gedaan), maar ik kan je wel een paar belangrijke tips geven:

 • Oordeel niet. Als zij zegt iets lekker te vinden, of iets op een bepaalde manier te willen, reageer dan open minded.
 • Laat haar zien dat je haar 1) fysiek aantrekkelijk vindt 2) leuk vindt om wie ze is. 
 • Haal alle 'variabelen' die jullie kunnen onderbreken of die de mood kunnen verpesten weg. Denk aan een hygiënische omgeving, zorg ervoor dat er geen huisgenoten of kinderen in de buurt zijn etc.
 • Meer kan je hierover lezen in het 'Pre Voorspel' hoofdstuk van de Meesterminnaar Methode.

3. Ze wil zich begeerd voelen

"Het lekkerste in bed vind ik als hij me met woorden verleidt. Simpelweg door te zeggen dat ie zin in me heeft, liefst zo gedetailleerd mogelijk :)" - Esther
"Met woorden. Simpelweg door te zeggen dat ie zin in me heeft, liefst zo gedetailleerd mogelijk :)" -Kim

Elke vrouw wil zich speciaal voelen. Ze wil begeerd en gewild zijn. Juist door jou, haar lover.

Denk maar even aan de populaire romans. Of nog beter; 50 Shades Of Gray.

De rijke miljonair Gray wil de hoofdpersoon van het boek niet alleen in bed hebben. Nee, hij wil niks anders dan haar. Niemand anders. Hij kan alleen maar aan haar denken. Omdat zij speciaal voor hem is. Ze is iets voor hem, wat andere vrouwen niet zijn. En wat andere mannen niet zien in haar.

Dat dit niet alleen een fantasie is van miljarden vrouwen, is ook wetenschappelijk bewezen. Deze studie identificeerde 3 dingen waar vrouwen opgewonden van worden. Dit gevoel, om begeerd te worden door een man, zorgde voor de sterkste opwinding bij vrouwen.

En dit is super simpel toe te passen in bed.

Hoe je haar laat merken dat je haar wilt

 • Zeg bijvoorbeeld in de ochtend“Ik kom nog te laat op m’n werk, maar je bent te lekker. Ik kan niet van je afblijven.” 
 • Laat zien hoe fysiek opgewonden je van haar wordt door je erectie tegen haar aan te drukken.
 • Fluister dingen in haar horen (later geef ik je voorbeelden).
 • Als ze in een andere kamer is, loop dan even naar haar toe, geef haar een lange, langzame zoen in haar hals en zeg: "De hele dag loop ik al naar je te staren, je bent gewoon te lekker".

4. Connectie met je

"Eerlijk gezegd door eet etentje klaar te hebben, met kaarslicht en een bad. De seks daarna was daarna natuurlijk fantastisch maar het voorspel het belangrijkst." - Sanne
"Seks met verbinding. Als hij me aankijkt en echt met mij bezig is." - Fleur
"Wat me het meest heeft opgewonden, was dat ik mijn ex ontmoette op een buitenlands vliegveld na elkaar jaren niet gezien te hebben" - Johanna
"Mij alles uit handen nemen en compleet op mij gefocust zijn" - Wendy

Voor veel vrouwen is hoe 'close' , of hoe 'verbonden' ze zich voelt, een van de dingen waardoor ze zin krijgen in seks. 

(Vrij logisch als je erover nadenkt, maar in 2010 was er dit onderzoek waarna dit nu 'wetenschappelijk bewezen' is)

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Als ze verliefd is
 • Als ze zich gesteund en beschermd voelt door je
 • Als je iets speciaals doet voor haar - denk aan een verrassing
 • Het gevoel dat jij voor haar gaat
 • Dat je naar haar luistert, oplet wat ze zegt en nodig hebt
 • Praten over jullie toekomst samen

Dit klinkt heel 'bèta'. Maar dat is het niet. Pak er weer eens je kopie van Fifty Shades Of Gray (of een willekeurige ander doktersromannetje) bij en let even goed op de context: De held in het boek, zorgt voor de vrouw. Hij zorgt ervoor dat ze niks te vrezen heeft. Hij beschermd haar. Zorgt dat er eten op tafel is. Al haar problemen lost hij voor haar op.

Welke vrouw wil dat niet? Dat er een sterke man in je leven is, die ervoor zorgt dat al die stress wegvalt? Die de verantwoordelijkheid op zich neemt? Die in bed haar plezier voorop zet?

Dit alles heeft maar een gevolg: Ze durft volledig los te laten en ze durft jou alle controle te geven.

Hoe je dit in de praktijk toepast

Ik kan je natuurlijk vertellen dat vrouwen dit willen in bed, maar ik weet dat veel van jullie toch snel doorskimmen naar de juicy gedeeltjes, dus daarom zal ik het wat praktischer maken, zodat je dit ook makkelijk toe kan passen:

 • Wees in jullie dagelijkse omgang over-de-top beschermend. Ga in die rol staan van sterke en beschermende man, met een vleugje humor. Hou deuren open, of als jullie op de stoep wandelen, loop dan zelf aan de straatkant ("als een auto ons aanrijdt ben ik dood, jij alleen verlamd schatje").
 • Help haar ook te ontstressen. Als jullie samenwonen; zorg ook gewoon een keer dat het huis schoon is, de was gedaan wordt en de vaat klaar is. Dat zijn allemaal dingen waar zij dan niet over na hoeft te denken.
 • Op dates... leer hoe je haar verliefd maakt (goed artikel  erover hier)

5. Dominantie en onderdanigheid

"Leiding nemen en tonen dat hij wild van me wordt." - Charlotte
"Ik wil dat een man mij domineert als het op seks aankomt. Ik experimenteer graag in bed, mijn grenzen opzoeken (zolang het niet te pijnlijk of gevaarlijk wordt)." - Isa
"Afwisseling in de rol van dominantie. Heerlijk als hij doet waar hij op dat moment zin in heeft, de leiding neemt en durft te zeggen wat hij van mij wil. Maar ook mij de leiding kan laten nemen, er van geniet als ik bepaal wat er gebeurt. Zelfvertrouwen in bed is erg lekker." - Denise
"Eerst mij negeren en dan als ik zijn aandacht krijg bouwd hij langzaam op. Al denk ik dat ik controle heb over hem is helemaal niet waar want ik kan hem niet dwingen en zo krijg ik het gevoel dat ik zo bijzonder ben, wat zeer sexy is natuurlijk..." - Anouk

Wanneer een vrouw eenmaal ontspannen en op haar gemak is wil ze het liefst één ding; Dat JIJ de controle neemt.

Maar liefst 91 % van de vrouwen geeft toe dat ze het liefst een dominante man willen in bed. Dit antwoord kwam van alle soorten vrouwen: ‘saaie’ huismoeders, strenge advocaten, vrouwen in de 20, vrouwen in de 40, sterke vrouwen, onafhankelijke vrouwen. Het maakt niet uit.

De reden is simpel; het is een oerinstinct. Ze wil een vrouw kunnen zijn: seksueel, sensueel en vrouwelijk. 

De controle uit handen geven, zonder dat je jouw macht misbruikt.

Hou altijd respect en verneder haar niet. Dat een vrouw in de slaapkamer gedomineerd wil worden, betekent nog niet dat ze dat ook BUITEN de slaapkamer wil.

Hoe moet je dominant zijn in de slaapkamer

Mannen die denken dat dominant zijn betekent dat je haar hard moet spanken, choken of grove dirty talk moet gebruiken, hebben het mis.

Dominantie is veel simpeler dan dat:

Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Heb een idee wat je met haar van plan bent: hoe je haar wil opwinden, wat voor orgasmes je haar wil gaan geven. Welke standjes je daarna wil gaan proberen (dit is waarom het zo handig is om iets te hebben als de Meesterminnaar Methode, omdat je dan dat stappenplan kan volgen).
 • Geef haar bevelen als: "Draai je om" of "Doe je BH uit"
 • Sla zachtjes op haar billen en zeg: "Wow, ik hou echt van je kont"
 • Gebruik dirty talk waarin je "mij" of "mijn" gebruikt. Bv: "Je bent van mij nu".
 • Begin steeds met kleine stapjes als je dit nog nooit hebt gedaan. Zeg dus niet uit het niks tegen je lieve vriendin van 4 jaar: "Draai je om en speel met je k*tje mijn lekkere sl*t". Als je dominant wil zijn, bouw je dit langzaam op.

6. Onvoorspelbare partner

"Door, wetend dat we allebei zin hebben (dat is de voorwaarde), me onverwachts te overvallen (armen om me heel slaan of kussen of uitkleden, of borsten zoeken of binnendringen), telkens op een andere manier, zodat ik schrik (vb tijdens koken, auto rijden, trap oplopen, klusjes doen, slapen, werken, online vergaderen, bellen...)" - Lotte
"Als verassing geblinddoekt en vastgebonden worden en niet wetende wat er ging gebeuren." - Evelien

Vrouwen willen variatie in bed. Een partner die onvoorspelbaar is en die van alles zou kunnen doen tijdens seks, maar ook buiten de slaapkamer. 

Met wat voor dingen je kan varieren

 • Verander het ritme tijdens de seks. Veel vrouwen geven aan het geil te vinden als je verandert van standje en ritme.
 • Wees één keer hard en ruig. De volgende keer heel zacht en gepassioneerd.
 • Een vluggertje op z’n tijd is heerlijk, als je het daarna een keer afwisselt met een lange stomende sessie.
 • Denk aan speeltjes, nieuwe plekken, nieuwe orgasmes (leer bijvoorbeeld hoe je een vrouw laat squirten).

7. Verboden dingen doen

"Als verassing geblinddoekt en vastgebonden worden en niet wetende wat er ging gebeuren." - Eline
"Ik vind het sexy om ergens anders sex te hebben. Buiten, of in de auto... ergens behalve het bed." - Britt
"Dat hij mij in mijn oor fluistert in het bijzijn van gezelschap dat hij mij helemaal gek gaat maken. Of stiekem met zijn hand tussen mijn benen in het bijzijn van gezelschap." - Anna

Toen je vroeger net begon met seks was het een kick om niet door je ouders ontdekt te worden. Stiekem en zo stil mogelijk seks hebben in je kamer terwijl je ouders in de woonkamer tv kijken. Als je volwassen bent is die kick nog steeds leuk.

Vooral vrouwen worden enorm geil van het idee om iets te doen wat stout is. Zoals in het openbaar betrapt worden. Ja. Ook de lieve meisjes waarvan je denkt dat ze hartstikke braaf zijn. 

8. Anticipatie

"De leiding nemen en vooraf vertellen wat hij met me wilde doen op de app. Daarna in het echt de leiding nemen en mij helemaal verwennen, maar dat hij de baas lijkt." - Lisa
"Met kleine subtiele maar ondeugende hints overdag vertellen wat hij in de avond van plan is en dan daad bij woord voeren" - Stefanie
"Dmv vooraf via de app of telefonisch alvast te beschrijven wat hij met me zou doen als we op daar moment bij elkaar waren. Dus nog voor enige aanraking fantaseren over hoe het zou zijn. Om vervolgens ergens heen te gaan, waardoor je het nog iets langer uit moet stellen maar onderweg al wel wat friemelen om vervolgens helemaal los te gaan. " - Nicole

Dit is naast dominantie & zich begeerd willen voelen, het andere bijna universele ding wat vrouwen willen in bed wat bleek uit mijn onderzoek.

Vrouwen HOUDEN ervan om gedurende de dag opgewonden te worden met appjes, zinnentjes die je in haar oor kan fluisteren of zelfs sexy foto's.

Voorbeelden

 • Fluister in haar oor dat je zin in haar hebt. Het liefst op compleet 'inappropriate' plekken.
 • Verleidelijk oogcontact kan je gebruiken in plaats van zinnentjes die je in haar oor fluistert.
 • Stuur haar een berichtje als: "Je zag er vanmorgen trouwens ongelofelijk lekker uit in die outfit 😘".
 • Of stuur haar een foto van een paar handboeien die je voor haar hebt klaargelegd.

9. Een man die let op haar lichaam

"Weten wanneer een vrouw richting klaarkomen gaat (dan kent hij haar echt goed en let dan goed op ademhaling, lijf, reacties)" - Anne
"Ik wil in bed dat hij duidelijk zegt of laat merken dat hij me lekker vindt. Dat hij vraagt wat ik wil en ook iets doet met die informatie. Dat hij mijn lichaam verkend en dingen probeert waarbij hij goed oplet en alleen de dingen waar ik van ga hijgen of kreunen vaker zal doen. Dat hij zorgt dat ik meerdere keren klaarkom." - Romy

Zeker als je niet heel ervaren bent, is dit een fout die je snel kan maken:

Je bent zo druk met de handelingen of jezelf bezig (doe ik dit wel goed, waar zit de G-spot nou, lik ik haar hard genoeg) dat je helemaal geen erg hebt in haar. 

Vrouwen zullen je verbale & non-verbale signalen geven wanneer ze iets lekker vinden of niet.

 • Kreunt ze? Goed teken.
 • Hijgt ze meer? Goed teken. 
 • Wordt ze natter? Goed teken.
 • Zegt ze dat ze het lekker vindt? Goed teken.

Ga in die gevallen dat niet iets anders doen. Geen ander standje. Geen ander ritme.

En als je niet zeker weet of ze het lekker vindt?

Dan kan je het gewoon vragen. Stel een simpele 'ja/nee vraag' als: "Vindt je dat lekker" of "Zachter of harder?". Zelfs de meest verlegen vrouw zal je dan een antwoord geven.

10. Consent

Nu we het daar toch over hebben... 

(Geen enkele vrouw gaf aan dit het #1 ding is wat ze echt wil in bed, maar het is ook niet het eerste waar je aan denkt. Omdat het toch belangrijk is, benoem ik het).

Als man is het ongelofelijk belangrijk dat je let op haar lichaamstaal om te zien of ze iets lekker vindt, of niet. Dat je erop let of ze iets wil, of niet. 

Als je twijfelt; vraag het dan gewoon:

"Vind je dit lekker?" of "Vind je het lekker als ...?"

Je hoeft echt geen contract af te gaan sluiten voordat jullie samen het bed in duiken, of opeens niet met elkaar het bed in te duiken als jullie een drankje op hebben, maar let wel op haar reacties. Omdat je zelf opgewonden bent en zin hebt in haar, kan het zijn dat je niet goed ziet of ze iets niet wil.

Luuk's gouden regel

Een goede vriend heeft me ooit deze gouden regel verteld:

"Wees nooit degene die zelf je riem afdoet. Dat moet zij zijn".

Dat is een geweldige regel om vast te houden. Als je een vrouw laat bepalen hoe snel/ver het gaat, ga je nooit over haar grenzen heen.

11. Fantasieën uitvoeren

"Doggy in de paskamer van een winkel. Zo wie zo spannend om overal te doen buiten de slaapkamer " - Annebel
"Naakt buiten, meerdere mannen voor mij, die mij willen neuken in mijn keel, kutje of kontje. Totdat ik geen pap meer kan zeggen." - Cloë
"Een keertje stiekem in de lift ofzo, gewoon op een openbare plek maar niet al te obvious voor andere mensen. Ook ben ik geïnteresseerd in bdsm enzo. Dus ik sta ervoor open om nieuwe dingen te proberen." - Nina
"Helemaal uitgewoond worden als ik vastgebonden lig. Rollenspel van dominante en onderdanige." - Shirley
"Meerdere mensen in een parenclub. Niet meer weten welk lichaamsdeel nou van jezelf of van een ander is. Alleen genieten van alle lust en geilheid. " - Sandra

Vrouwen hebben fantasieën. Je moest eens moeten weten. Ze kunnen heel vanilla zijn als 'vastgebonden worden' tot 'trio's met twee mannen' of 'verkrachtingsfantasieën'.

Elke vrouw heeft wel seksfantasieën. Als je er meer over wilt lezen, raad ik je aan om Nancy Friday's boek 'My Secret Garden' eens te lezen. Nancy Friday interviewde vrouwen over hun seksuele fantasieën en was een van de eerste onderzoeksters die in de jaren '70 onthulde dat vrouwen zulke fantasieën hadden.

Gelukkig zijn we een stuk geëmancipeerder en mag er tegenwoordig openlijk over gesproken worden. Als je alle verschillende seksfantasieën van vrouwen wilt leren, lees dan dit artikel. Hier zijn een paar van de populairste:

 1. Gedomineerd worden. Volgens een survey die is gepubliceerd in het Journal of Sexual Medecine, had bijna 65% van de vrouwen de fantasie om gedomineerd te worden in bed. Als je hiermee wilt beginnen, lees dan gewoon eens 50 Shades Of Grey (serieus). Het is zo'n populair boek bij vrouwen, dat je het prima kan gebruiken om de eerste stappen mee te maken.
 2. Trio's & groepsseks. Volgens sommige studies hebben 75% van de mensen hier fantasieën over. Of ze die dan werkelijkheid willen laten worden in met hun partner en een 3e persoon is dan weer de vraag, maar de fantasie is er. Volgens de survey uit het Journal of Sexual Medecine, heeft ook 57% van de vrouwen fantasieën over groepsseks.
 3. Seks in het openbaar. Ook zo'n 57% van de vrouwen zou deze fantasie hebben. En dit is iets waar je wel wat mee kan. Begin heel simpel door eens seks te hebben buiten de slaapkamer. Op de keukentafel, in de douche, en verplaats het dan langzaam naar buiten. De truc is dat je betrapt zou kunnen worden (dat maakt het opwindend), maar dat je plekken uitkiest waar de kans eigenlijk vrijwel 0 is als je erover nadenkt.
 4. Seks met een vreemde. Super normale fantasie. Waar je wel eens zonder het te weten een onderdeel van bent geweest tijdens een one night stand.
 5. Pijn en plezier. Denk aan spanken, gebeten worden, wat hardhandig met haar omgaan. Sommige vrouwen kicken er enorm op. Begin hier nooit direct mee, praat eerst met haar over haar verwachtingen en grenzen, voordat je met zoiets begint.

Er zijn er nog tientallen, maar deze 5 geven je een goed voorbeeld van de mogelijke fantasieën die vrouwen allemaal kunnen hebben.


Nu weet je wat een vrouw psychologisch wil in bed. Tijd om te kijken wat vrouwen willen horen in bed - want dat is ook een belangrijk onderdeel wat veel mannen vergeten.

Deel 2:

Wat vrouwen willen horen in bed

Een van de dingen waar vrouwen gek op zijn tijdens seks, is dirty talk. Vrouwen waarmee ik zelf ben geweest vertellen me naderhand dat ze het geil vonden, en grappig genoeg noemde zo'n 35% van de vrouwen tijdens mijn onderzoek dit als een van de dingen die ze het liefst willen van een man in bed.

12. Dirty talk op haar afgestemd

"I love dirty talk" - Mariska
"Direct zijn, zeggen dat hij naar mij verlangt. Dirty talk en flirten over telefoon en vooral Whatsapp. Als hij zijn fantasieën erop los laat is helemaal te gek. Dan is t ook nooit saai" - Daniella
"Tijdens seks wil ik zijn stem horen. Dus met woorden. Simpelweg door te zeggen dat ie zin in me heeft, liefst zo gedetailleerd mogelijk :)" - Rozemarijn

Vrouwen willen dirty talk in bed. Althans, de meeste. 

Dirty talk zorgt ervoor dat de ervaring sterker wordt. Dat jullie beide meer op kunnen gaan in wat er gebeurt, je meer kunnen focussen op de ander. In plaats van dat er allemaal gedachten door je hoofd razen, zit je meer in het moment omdat je ook haar stem, en zij de jouwe heeft om naar te luisteren.

Het potentieel van dirty talk

Je kan ongelofelijk veel kanten op met dirty talk en als je dit op de juiste manier doet, dan kan je vrouwen hier helemaal gek mee maken.

Je kan het gebruiken puur als een manier om haar mentaal te stimuleren tijdens seks, maar het werkt ook ideaal om variatie toe te voegen in jullie seksleven, omdat je het goed kan combineren met verschillende seksuele fantasieën die vrouwen hebben. 

Dat is ook de reden dat een van mijn boeken puur over dirty talk gaat.

Als je dirty talk wil leren, begin dan eens met het lezen van dit artikel met voorbeelden. De volgende stap is het Meesterminnaar Principe downloaden en daarna de Meesterminnaar Metehode & Dirty Talk Geheimen lezen.

13. Complimenten

"Zeggen dat ik mooi en sexy ben." - Roxanne
"Door me mooi te vinden op elk moment van de dag" - Amber
"Zeggen dat ik fantastisch ben." - Kim

Voor een vrouw is het ontzettend opwindend om te merken dat je het lekker vindt. Dat je háár lekker vindt en dat je haar wil.

Niet alleen Nederland's nr1 seks expert zegt dat, maar ook wetenschappelijk onderzoek heeft dat bewezen.

Als vrouwen weten dat je ze aantrekkelijk vindt, en dat je hun lichaam aantrekkelijk vindt, dan worden ze meer opgewonden. Dus is de seks beter en frequenter. Dat zegt de studie grofweg.

Hoe je dat doet? Heel simpel. Geef haar complimenten:

 • "Je ziet er nu zo geil uit."
 • "Je ziet er zo sexy uit, je maakt me zo opgewonden."
 • "Ik word zo opgewonden en hard van je."

Jij vindt het lekker als een vrouw kreunt of zegt dat je zo lekker hard bent. Een vrouw vindt dat andersom net zo opwindend. 

Nu je weet wat vrouwen psychologisch willen en wat ze willen horen, is het tijd om het over het fysieke te hebben.

Deel 3:

Wat vrouwen fysiek willen tijdens seks

Wat willen vrouwen dat je bij haar doet in bed? Hoe willen ze aangeraakt worden? Hoe willen ze verleid worden? 

Mijn onderzoek bevestigde mijn eigen ervaringen en die van mijn klanten. Er zijn een paar specifieke dingen die bijna alle vrouwen lekker vinden in bed. Hier zijn ze:

14. Lang, uitgerekt voorspel

"Vind het heerlijk om het voorspel de tijd te geven en hierdoor al trillend op mijn benen te staan van geilheid ☺️" - Ella
"Ik wil dat hij de tijd neemt voordat we overgaan tot penetratie, het liefst door te beffen en of met de hand mij te bevredigen." - Naomi
"Oraal bevredigen en er de tijd voor nemen, en als je denkt ik hou het niet meer stoppen, en ff pauzeren en daarna weer doorgaan." - Ilse
"Rug masseren met veel olie/glijmiddel en daarna door naar onderen/tussen m’n benen en daar teasen / vingeren." - Astrid
"Het lekkerste wat ik ooit heb meegemaakt, was dat mijn vriend mij de hele dag een beetje aan het teasen was en mij duidelijk liet merken dat hij zin in mij had. En dan in de avond mij langzaam warm maken. Alles langzaam en de tijd nemen. Vond ik erg opwindend." - Cindy

Als je een seksgod wil worden, dan is er letterlijk maar één ding waar je goed in hoeft te worden als man. Dat ene ding maakt je beter dan 95% van alle mannen.

En dat is voorspel.

Met voorspel bedoel ik: alles wat aan penetratie vooraf gaat. Dus haar opwinden, vingeren en beffen.

En weet je wat het beste is? Dit is ook nog een verreweg het allermakkelijkste om goed in te worden. Je kan namelijk superprecies met je vingers haar G-spot of A-spot stimuleren. De clitoris zit ook op dezelfde plek bij elke vrouw. En je hoeft je niet druk te maken over vroegtijdig klaarkomen.

Hoe je een vrouw geweldig voorspel geeft

Al door 12.000+ mannen getest en het is letterlijk zo simpel als dat ik het zeg. Als je goed wil worden in voorspel, is dit de way to go.

Wist je dat je twee soorten voorspel hebt? Fysiek en mentaal. Mannen reageren op fysieke prikkelingen. Vrouwen daarentegen…

De geest van een vrouw kan haar meer opwinden dan een aanraking. Het is de grootste erogene zone bij een vrouw. Wind haar dus mentaal op, niet alleen fysiek.

Je wil spelen met haar lichaam en haar gedachten

Voorspel begint bij vrouwen lang voordat ze het zelf doorhebben. Een bepaalde blik… Aanraking.. Of iets wat je zegt dat haar opwindt. Als je haar dan ook nog op de juiste plekken aanraakt, dan zal ze smeken of je haar wil nemen.

15. Dat je haar hele lichaam aanraakt

"De tijd nemen en zijn droge vlakke handen traag over mijn hele lichaam laten glijden." - Isabella
"Strelen op bepaalde plekken, niet alleen maar mijn borsten en tussen mn benen." - Ricki
"Mijn armen vastbinden en mijn hele lichaam zachtjes strelen/kussen." - Eef

Dat ze een clitoris heeft, en dat je die kan vinden, is leuk. 

Maar het lichaam van een vrouw heeft nog zoveel meer plekken die haar opwinden. Die plekken heten erogene zones

De vrouwelijke erogene zones zijn onder andere:

 • Haar hoofdhuid
 • Oren en slaap
 • Polsen (dus binnenkant van de armen)
 • Achterkant van haar nek
 • Onderrug
 • Achterkant van haar knieën
 • Voeten
 • Onderbuik
 • Binnenkant van haar dijen

Dit zijn juist de plekken die je wilt aanraken tijdens het voorspel. Je kan er zachtjes overheen wrijven met je droge hand, je kan ze masseren of je kan ze zelfs zoenen. Besteed er tijd aan, en je zal zien dat vrouwen veel natter zijn wanneer je eenmaal bij hun slipje aankomt.

16. Sensueel zoenen

"Door zachtjes op mijn rug te wrijven terwijl we een film kijken. Maar normaal word ik opgewonden van een goeie tongzoen. Als een man niet goed kan zoenen dan word ik niet opgewonden." - Noa
"Lekker zoenen, en dan via m'n nek naar m'n tepels gaan terwijl hij me vingert, en daar mee blijft doorgaan" - Femke
"De afwisseling tussen harde en zachte seks en zoenen mag niet vergeten worden." - Emma

Zoenen is heel intiem. Als je dat ervan maakt tenminste.

Met een echt goeie zoen zorg je gegarandeerd voor knikkende knietjes. Maar wat je echt wilt is haar opgewonden maken. En dat kan ook met een goede zoen, als je het goed doet.

Hoe ze wil dat je haar zoent

 • Begin heel langzaam. Met kleine kusjes in haar nek, op haar wangen en weer terug naar haar nek.
 • De eerste keer zoen je haar zacht. Daarna pak je haar wat steviger vast en zoen je iets sneller. 
 • Kus dan weer haar gezicht, nek, handen, polsen, armen, totdat ze aangeeft dat ze weer meer wil.
 • Als ze aangeeft dat ze meer wil, geef het haar dan niet meteen, maar wacht er even mee. Zo wil ze het nog meer. 
 • Kus haar dan weer wat intenser. Pak haar hoofd vast en laat merken dat je zin in haar hebt.

Als je goed kan zoenen, kan het een ontzettend opwindend iets zijn voor vrouwen. Het is ook perfect om te gebruiken als afwisseling tussen het vingeren/beffen door, om haar te plagen. Leer dus hoe je het doet, oefen veel en gebruik het om haar gek te maken.

17. Dat je haar laat komen

"Wauw mijn partner is super met zijn mond tussen mn benen. Eerder hield ik hier niet van maar hij heeft echt magie.  - Lotte
"Tijd nemen voordat we overgaan tot penetratie, het liefst door te beffen en of met de hand mij te bevredigen." - Julia
"Me beffen met zijn vingers in me bewegend. Maar alleen als een man dit goed kan. Een beetje over me heen kwijlen doet het niet voor mij. " - Lisanne
"Massage, intimiteit, van fluisteren in mijn oor tot hele geile dingen zeggen. Orale seks en squirten... Hopelijk zoveel en vaak dat ik al mijn energie verbruikt heb en de rest van de week alleen nog maar kan lachen en zingen. " - Annoek
"Me begeren, verslinden, passie. Beffen en vingeren tegelijkertijd. " - Denise

Dit is hét nummer één ding dat vrouwen willen in bed. Ze wil dat je haar laat komen. Het liefst goed ook.

En dit is nogal een ding. Want veel vrouwen komen niet klaar tijdens de seks.

Aan Cosmopolitan lezeressen is ooit eens gevraagd hoe tevreden ze zijn met hun seksleven. Daar kwamen de volgende resultaten uit: 

slechte seks

En als dit zo is. Dan is er een grote kans dat JIJ helemaal niets doorhebt. Het aantal vrouwen dat een orgasme faked is namelijk schrikbarend hoog. 

orgamse faken

Conclusie: zorg dat je haar ALTIJD laat komen. Beter nog: laat haar altijd komen vóórdat jij komt.

Waarom komen vrouwen niet altijd klaar?

Veel vrouwen komen niet klaar van alleen penetratie. Maar wel van ORALE seks. 

In een studie van Kinsey, Masters en Johnson bleek het volgende:

Doe je 21 minuten of langer aan voorspel (vingeren, beffen en evt. speeltjes), dan komt 92.3% van alle vrouwen klaar.

Let op! Het is wel belangrijk dat je orale seks goed doet. En er zijn nogal wat dingen die je fout kunt doen...

Lees daarom eerst deze 12 fouten die je NIET wilt maken met orale seks. Daarna raad ik je aan om het Meesterminnaar Principe te gebruiken wanneer je haar beft of vingert. Dat principe zorgt ervoor dat ze veel natter en meer opgewonden wordt.

18. Speeltjes

"Ik vind een verrassing met nieuwe speeltjes echt heel geil" - Simone
"Sex hebben MET speeltjes" - Anne
"Mij met speeltjes verwennen. Ik vind het echt heel stoer als een man speeltjes niet ziet als een bedreiging, maar als iets leuks om samen af en to te doen"  - Melissa

Er is een reden dat er elk jaar miljoenen seksspeeltjes worden verkocht in Nederland; ze werken.

Bijna alle vrouwen die je ooit in bed zal krijgen, zullen speeltjes hebben gehad. Dus het is ook helemaal niet gek om daarmee aan te komen zetten tijdens seks. 

Misschien niet de eerste (paar) keer met een nieuwe partner, maar daarna kan je het zeker toe gaan voegen aan jullie arsenaal. Je zal zien dat de meeste vrouwen het spannend vinden en dat je opeens veel meer kan gaan variëren in bed.

19. Squirten

"[...] Squirten... Hopelijk zoveel en vaak dat ik al mijn energie verbruikt heb en de rest van de week alleen nog maar kan lachen en zingen."  - Annoek
"Ik vind het heerlijk als hij mij meerdere keren laat squirten."  - Jessica
"Mij begeerd laten voelen, dat hij opgewonden/geil wordt van mij, mij spuitend doen klaar komen"  - Danielle

Ik had eigenlijk niet verwacht dat vrouwen squirten veel zouden noemen als iets wat ze graag willen in bed, maar in mijn onderzoek kwam het toch een paar keer voorbij.

De reden waarom, is omdat een vrouw laten squirten, een typisch mannelijke fantasie is die ze halen uit filmpjes. Resultaat is dat vrijwel elke man het probeert, dat het niet lukt en dat ze enorm knullig overkomen. Iets wat ik ook hoorde;

"Afknapper is mannen die je per se willen laten squirten. Dat is vooral omdat ze dat zelf geil vinden en als vrouw vind ik dat geen meerwaarde "  - Astrid

Als je wel weet wat je doet, én de vrouw in kwestie is er down voor, dan is het inderdaad een leuke techniek om in je arsenaal te hebben. Als je wilt leren hoe je een vrouw laat squirten, volg dan dit stappenplan.

Dat gezegd hebbende; leren hoe je een vrouw meerdere keren laat klaarkomen, G-spot, A-spot, Deep-spot of anale orgasmes geeft, is in mijn ervaring veel krachtiger dan squirten. Ook een stuk praktischer omdat je geen zin hebt om je bed letterlijk elke keer te moeten verschonen.

20. Naspel

"Als een man zich naderhand niet meteen omdraait en in slaap valt." - Daphne

Val je na het klaarkomen meteen in slaap? Dat is echt een dooddoener voor een vrouw. Zonde ook. Heb je net al die moeite gedaan om haar speciaal te laten voelen. Bam. Dat is in 1x weg.

Door na de seks nog even met haar te knuffelen of iets liefs te zeggen, voelt zij zich veel meer gewaardeerd. Zo zorg je voor intimiteit. Dit is de kers op de taart.

Een vrouw mag dan wild zijn tussen de lakens, ze wil dat jij weet dat ze ook een lief meisje is. Geef je haar dat gevoel, dan is de kans dat ze nog veel vaker seks met je wilt veel groter.

Het resultaat? Je bent niet alleen goed in bed, maar ook gewoon een fijne man die haar niet alleen gebruikt voor haar lichaam. 

Tip: Lees deze blog met 5 simpele tips voor geweldig naspel.

Hoe je haar ideale minnaar wordt

Nu je weet wat vrouwen willen in bed, is de volgende stap om dit daadwerkelijk te gaan toepassen in jouw slaapkamer.

Daarbij kan ik je helpen. Er is een simpel trucje waarmee je vrouwen letterlijk verslaafd kan maken aan seks met jou. Het is enorm eenvoudig om toe te passen, en je kan het letterlijk vanavond al gebruiken in bed.

Het heet het Meesterminnaar Principe downloaden en je kan het geheel gratis downloaden.

Ciao,
Luuk

PS: Als je vragen hebt, laat ze gerust in de reacties hieronder achter. Ik doe mijn best op om alles te reageren.

Luuk Zwart

Over de auteur

Luuk Zwart is seksexpert en coacht sinds 2015 mannen & vrouwen om beter in bed te worden en een spannender seksleven te krijgen. Hij is als sekscoach ook in het Engels actief en heeft inmiddels meer dan 400.000 volgers verspreid over de hele wereld. Zijn boeken hebben meer dan 30.000 mannen en vrouwen bereikt.

 • AMEN! Dit zouden meer mannen moeten doen!!

  Ga alsjeblieft door met dit soort artikels. Wou dat meer mannen dit wisten en deden!!

 • Idd, Amen! Dit zouden idd meer mannen moeten doen en liefst met velen ook lezen, dit is tenslotte voor beiden extra fijn.

  Ook ’t feit dat praten erover vind ik heel goed dat dit hier ook wordt aangehaald, want ’t is fijn om elkaar op ’n spontane, speelse manier fysiek te leren kennen en meer en meer te ontdekken.

  En dan niet te vergeten hoe hier beschreven wordt wat vrouwen fijn vinden en ’t evenzeer belangrijk is dat je ook als vrouw even graag geniet en hoe belangrijk het voorspel is. Ook heel goede tip, de spanning opbouwen, variatie zowel wbt ’t vrijen als dat we ’t best fijn vinden buiten of andere plekjes, graag gedomineerd worden op ’n zachte manier en ’t gevoel dat we ons echt gewild kunnen voelen, heel erg belangrijk.

  Of ’t feit dat orale sex voor ’n vrouw echt de klimaatverandering kan zijn, mits idem met ’t juiste voorspel en ’t op ’n fijne manier gebeurt. En de tijd nemen.. Een vluggertje kan best leuk zijn maar niets zo fijn om je samen op ’n ontspannen manier je volledig te kunnen laten gaan en daarna nog nagenieten. Eens in slaap vallen is geen ramp, of eens ’n keer geen orgasme krijgen als de man wat te snel is, is geen ramp..maar natuurlijk ook niet te vaak (of altijd).

  Intimiteit is voor beiden heel belangrijk en toch ook zalig, niet?

  Zitten echt vele goede tips bij en ook realistisch geschreven, bedankt en kan dit ook alleen maar toejuichen, doe zo voort!

  Wat als je man dit niet leest? Mag ik zijn e-mail doorgeven? ’t is niet super slecht maar hij zou hier veel aan kunnen hebben weet ik zeker.. En OK dan ook, hihaha 😉

  • Luuk Zwart schreef:

   Hi Luna,

   Niet elke man zal het waarderen als je ‘ineens’ zijn email hier doorgeeft. Hierdoor krijgt hij misschien het gevoel dat hij slecht in bed is… en dat zal zijn ego raken. Het beste kun je de website subtiel noemen als jullie het over seks hebben oid. Dat je een artikel voorbij hebt zien komen en dat je het hebt gelezen. Je man zal uit nieuwsgierigheid zelf dan de website bezoeken en zijn email achterlaten 😉

 • badpritt schreef:

  heb dit grondig gelezen. Ben er volledig klaar voor! hold on tight, ladies! ;-P

 • Alex Wiegeraad schreef:

  Een vrouw denk dat borsen bij sexuality behoren wat totaal niet is, een man hou van vrouwelijke vormen zoals mooie ronde heupen en mooi gevormde kont hier word een man echt geil van, als dit niet het geval is word een man niet geil, Van Borsten word een man niet geil hoewel ze het wel zeggen (leugen) dus vrouwen zitten ernaast! de melk zakjes zijn voor de kinderen te voeden die er na komen, dus niet Geil gevoel ervan aldus hoe ik het ervaar, Ik vraag me af al deze tijd waarom staan vrouwen zo te pronken met hun borsten, en ja ik weet dat ze dan veel belovend overkomen maar het heeft niks met sexuality te maken, wie denk hier anders over?

 • Hallo Luuk,

  Heb je meer informatie over de studie van Kinsey, Masters en Johnson? Dat 92,3% van alle vrouwen klaarkomt door 21 minuten aan voorspel te doen… Ik wil het graag geloven, zeer graag zelfs, dat zou fantastisch zijn, maar gebaseerd op ervaringen in de praktijk vind ik dat toch behoorlijk hoog. Jij zult ongetwijfeld veel meer ervaring op dat gebied hebben, maar op basis van de bijna 100 seksdates met verschillende vrouwen die ik heb gehad, vind ik deze uitkomst van het onderzoek opmerkelijk. Voor ons mannen positief opmerkelijk.
  Zeker als je het afzet tegen de cijfers dat 70,4% van de vrouwen een orgasme faked. Zouden jij en ik dan de enige mannen in Nederland zijn die de moeite willen doen voor 21 minuten goed voorspel? Dat lijkt me niet, toch?

  Mag ik hier een tip uit mijn eigen ervaring delen? Jij, Luuk bent de coach, maar wellicht dat je het interessant genoeg vindt om te laten staan of eventueel zelf anders vorm te geven.

  Als je als man zijnde een vrouw een orgasme wilt geven, maar het lukt maar niet, ga het gesprek aan. 8 jaar geleden in mijn begin twintiger jaren had ik een seksdate met een ervaren Spaanse dame. Op een gegeven moment haar aan het vingeren… Wist ik veel hoe dat moest als jonge jongen toen nog. Zij pakte mijn hand, bracht hem naar de plek waar ik moest zijn en begon vanaf dat moment meteen oprecht te zuchten/kreunen, daar moet ik dus zijn, weer iets geleerd. Is dat het Spaanse temperament wat hier de leiding even doet overnemen? Hoewel ik het van de ene kant niet leuk vond dat ik het blijkbaar niet goed deed, vond ik het van de andere kant ontzettend sexy en aantrekkelijk dat ze me hielp.

  Nederlandse vrouwen… Nouja ik wil niet persoonlijk worden, maar er zijn een aantal concrete voorbeelden hier. Een opmerking in dit artikel van een dame dat ze ervan houdt om gelijktijdig gevingerd en gebeft te worden, maar alleen als een man dit goed kan. Arme man die zo zijn best doet. Hier een leuke reactie met de vraag of het mailadres van haar partner hier doorgegeven kan worden. Ik heb respect voor je reactie en leuk dat ook jij hier leest en hopelijk heeft het jullie seksleven enorm verrijkt, maar wederom een concreet voorbeeld waar ik naartoe wil.

  Mannen vraag eens oprecht aan je partner hoe zij het vindt. Ik heb het een keer meegemaakt dat ik een seksdate had. Een praatje vooraf, voordat we naar de slaapkamer zouden gaan. Waarom eigenlijk onze seksdate? Ja, ik heb een vriend, maar die is niet goed in bed. Oei jammer om te horen, hoezo dat dan? Ja, hij houdt altijd maar 1 en hetzelfde ritme aan. Heb je dat al eens teruggekoppeld naar je vriend? Uhm… Nee. Ik ben opgestaan en per direct weggegaan. Vooral ook in de hoop dat ze diezelfde avond nog tot het inzicht is gekomen om het gesprek aan te gaan.

  Moraal van het verhaal; als jij ook die 92,3% niet haalt, ga eens in gesprek met haar. Blijkbaar doen veel Nederlandse vrouwen dit niet uit zichzelf. Ja, het zal keihard aankomen. Ja, je zult hier niks van snappen dat je vrouw of vriendin zo kan zijn, maar als je eenmaal door die zure appel heen bent… Uiteindelijk is dit DE stap naar een orgasme bij je vrouw of vriendin. Hoe pijnlijk dit ook voor je is, vraag eens of zij kan voordoen wat ze het lekkerst vind. Ik vind dit als man zijnde richting een vrouw heel normaal. Ik geef zo vaak tips bij het pijpen en masturberen. Niet om haar een slecht gevoel te geven, maar juist zodat we samen meer kunnen genieten. Waarom daar heeft Luuk misschien een antwoord op, maar vrouwen doen dit andersom niet of nauwelijks.

  • Mooi gezegd. Dat zouden meer mannen en vrouwen moeten doen.

   De reden dat de meeste het niet doen, is puur omdat ze het niet durven omdat ze bang zijn de ander te kwetsen of geen ongemakkelijk moment durven te creëren. Helaas.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Word een god in bed met het boek dat 12.000 mannen (en meer dan driedubbel zoveel vrouwen) hebben getest 

  >