17 Dingen Waar Vrouwen Écht Opgewonden Van Worden

Relatie- en sekscoach
Door Luuk Zwart

Gepubliceerd op: 15 Juli 2017

Laatst geupdated op: 18 Februari 2023


Wat zorgt voor seksuele aantrekkingskracht bij vrouwen? Wat zorgt ervoor dat ze opgewonden wordt? Ik schrijf er al 8 jaar over, maar voor veel mannen blijft het nog steeds een mysterie.

In het artikel hieronder zal ik een paar nieuwe wetenschappelijke studies bespreken én mijn eigen adviezen geven als jij je partner beter op wilt winden.

More...

Het verschil in opwinding bij mannen & vrouwen

Mannen en vrouwen zitten compleet verschillend in elkaar als het op opwinding aankomt. Van sommige dingen worden mannen opgewonden, maar vrouwen totaal niet. En andersom net zo.

Hoe mannen opgewonden worden

Mannelijke opwinding zit een stuk eenvoudiger in elkaar dan vrouwen. Hier zijn drie voorbeelden die dat goed laten zien:

 1. 1
  Mannen worden voornamelijk visueel opgewonden. Vandaar ook dat bijvoorbeeld porno zo populair is bij mannen. Vrouwen worden meer opgewonden van hun gevoelens en hun fantasie. Vandaar dat bijvoorbeeld boeken zoals 50 Shades Of Grey zo populair zijn.
 2. 2
  Mannen kunnen al geil worden van een vrouw die ze nog nooit hebben ontmoet als ze een string draagt en in leren laarzen loopt. Andersom, zal een vrouw niet opgewonden worden van een halfnaakte man in een string en rubberen laarzen. Maar als hij in een maatpak zit, dan is het misschien heel anders.
 3. 3
  Voor een man kan je bijna niet 'makkelijk' genoeg zijn. Andersom, zal een vrouw niet  opgewonden worden van een man die te 'makkelijk' is.

Mannen zien, horen of denken aan iets dat het opwindt. En ze zijn geil. Zo eenvoudig is het.

Hoe vrouwen opgewonden worden

Bij vrouwen werkt het anders. Als je haar wilt opwinden, zijn er drie stappen die je moet doorlopen.

 1. 1
  Allereerst zal ze zich comfortabel moeten voelen. Denk aan stress die moet wegvloeien, ze moet zich niet schamen, schuldig voelen én allerbelangrijkst, ze moet zich aantrekkelijk voelen. 
 2. 2
  Dan moeten ze iets voelen wat hen opgewonden maakt. Dit kunnen dingen zijn als een aantrekkelijke man die haar plaagt, erotica lezen, denken aan een erotische herinneringen, fantaseren, een goede zoen etc.
 3. 3
  Dan pas worden ze ook fysiek opgewonden (harde tepels, nat, soms een blos) en zijn ze klaar om te gaan.

Hoewel natuurlijk elke vrouw een speciaal geval is, zitten ze biologisch gelukkig ongeveer hetzelfde in elkaar, en worden ze van bepaalde dingen opgewonden.

De één wil een iets dominantere/lieve/gekke man dan de ander, maar de trekjes (vooral in bed) komen veelal overeen.

Waarom je vrouwelijke seksuologie wilt leren

Weten wat vrouwen geil maakt zal er niet alleen voor zorgen dat je avonturen in de slaapkamer een stuk wilder zullen zijn. Ook daarbuiten zal het allemaal een stuk leuker worden.

Hoe denk je dat jou leven eruit ziet als je met een vrouw zou zijn die precies weet hoe ze je moet pijpen en altijd op haar knieën voor je gaat zonder dat jij het hoeft te vragen? Voor de mannen de het weten, is hemel op aarde. 

Wat de wetenschap zegt over vrouwelijke opwinding

Laten we eerst de wetenschap erbij pakken om te zien wat vrouwen opwindt. Zo hebben we een solide basis, voordat we naar de specifieke tips gaan die je ook daadwerkelijk toe kan passen in de slaapkamer - of ervoor.

De vraag - wat zorgt voor seksuele aantrekkingskracht en opwinding bij vrouwen - is er een die je niet per se eenvoudig met een wetenschappelijke studie kan beantwoorden. Maar deze recente studie die is gepubliceerd in "The Journal of Sex & Marital Therapy" heeft drie belangrijke factoren geïdentificeerd die het waarschijnlijker maken dat vrouwen meer seksuele aantrekkingskracht hebben voor hun partner.

Dat zijn:

 1. Intimiteit
 2. Celebrated Otherness (in hoeverre jij je partner ziet als een autonoom wezen - dus niet de situatie waarbij jullie één zijn in een relatie).
 3. Zich voelen als lustobject van een ander

(Opmerking van mij: in dezelfde studie wordt genoemd dat alleen punt 3 overblijft als 'hard wetenschappelijk' bewijs nadat er gecorrigeerd werd voor onterechte associaties)

Laten we ze één voor één behandelen.

1) Intimiteit

De studie definieërt intimiteit als "gevoelens van verbondenheid, diepe betrokkenheid en genegenheid voor een persoon". Er is tussen jullie "begrip, zorgzaamheid en bevestiging voor elkaar". Niet per se een definitie waar je wat mee kan, maar ik denk dat de meeste van jullie ongeveer begrijpen wat er met intiteit wordt bedoeld.

Dit is wel een van de drie punten wat wél een correlatie heeft met seksuele aantrekkingskracht en opwinding bij vrouwen, maar bleek na een heel stricte correctie niet significant te zijn. (Oftewel in normale mensen praat; het is niet echt hard bewijs).

2) Celebrated Otherness

Ik kon dit op geen enkele manier vertalen in het Nederlands, dus ik zal het je uitleggen. Dit concept betekent dat jullie beide een autonome persoon zijn in de relatie. Jullie zijn niet 'samengesmolten' tot één persoon. Je ziet je partner dus als spannend en aantrekkelijk, omdat ze iets zijn of hebben wat jij nog niet hebt. Het concept is voor het eerst genoemd in deze studie uit 2010.

Vrij vertaald betekent dit dat als jullie je levens enigszins gescheiden houden, dat er ruimte is voor spanning en opwinding. Als jullie te weinig 'verschil' hebben, ontbreekt de nieuwigheid en het avontuur, en vermindert de spanning.

Ook hier is geen echt hard bewijs gevonden. In mijn ervaring is dit zeker wel iets dat meespeelt in langdurige relaties.

3) Zich voelen als lustobject

Deze factor komt wél duidelijk naar voren als wetenschappelijk bewezen manier om een vrouw op te winden. De studie gaf aan dat vrouwen zich bijzonder opgewonden en aantrekkelijk voelen als zij als "aantrekkelijk en begeerlijk" worden gezien door anderen.

In de woorden van de onderzoekers: "Vrouwen nemen vaak een erotische zelffocus aan, in plaats van een relationele, tijdens seksuele activiteiten met een partner. Dit heeft geleid tot de suggestie dat vrouwelijk verlangen gedeeltelijk narcistisch van aard kan zijn en dat bevestiging als een object van verlangen een belangrijke weg ernaar toe kan zijn voor vrouwen."

Oftewel, vrouwen willen horen dat jij naar ze verlangt en haar wil. Dat laat haar zich sexy voelen. Als ze zichzelf al sexy voelt (omdat ze zelfverzekerd is), heeft ze misschien minder bevestiging van jou nodig, maar het is wél een goede manier om haar op te winden.


Nu je weet hoe de wetenschap kijkt naar vrouwelijke opwinding, raad ik je aan om dit artikel te lezen met 10 manieren om een vrouw op te winden. Daarin geef ik je praktische dingen die je kan doen om haar geil te maken.

Hieronder zal ik nog 17 andere dingen delen waar in mijn ogen (en die van de wetenschap) vrouwen opgewonden van worden. Dit zijn dus meer de 'voorwaarden' waar je aan moet doen, de manieren in het bovenstaande artikel zijn manieren om de 'trekker' over te halen.

Belangrijk: Als je wil leren hoe je haar sterkere, langere en meervoudige orgasmes geeft, kan je dat leren als je mijn Meesterminnaar Principe hier gratis download.

17 Dingen waar vrouwen opgewonden van worden


#1 Haal haar voet van de rem

De meeste mannen kijken hier compleet overheen.

Maar het is logisch.

"Als je in een auto zit en voor uit wil, is het slim om gas te geven.

Maar nog slimmer is het, om eerst de handrem eraf te halen."

Luuk Zwart | Seks- en relatiecoach

Als je mij de vraag stelt waar vrouwen opgewonden van worden, dan zal ik je eerst vertellen waar vrouwen NIET opgewonden van worden. Want de kans is groter dat haar iets dwarszit. Bewust of onbewust. 

Je kan nog zoveel dirty talk gebruiken, haar op de juiste manieren aanraken, maar als zij gestresst is, dan is er NIKS dat gaat werken.

Daarom is het eerste wat je wilt doen, altijd "de handrem eraf halen". Dit leg ik in mijn boek ook uit als het 'Pre Voorspel'.

Volgens verschillende studies (1, 2), bestaat er zoiets als een 'dual control model' als het aankomt op seks. Er zijn Seksuele Remmen (alles waarvan je niet opgewonden wordt) en Seksuele Gaspedalen (alles waar je geiler van wordt).

De meeste mannen hebben een gevoelig gaspedaal. En een versleten rem. De meeste vrouwen hebben een gevoelige rem (zelfs de vrouwen met een gevoelig gaspedaal). Dus als je haar wilt helpen om opgewonden te worden, zal je haar moeten helpen om de voet van de rem te nemen.

Dus wat zijn haar voornaamste Seksuele Remmen?

 1. 1
  Stress. Studies (1) hebben al eerder laten zien dat stress een dooddoener is voor opwinding. Denk stress van werk, familie, ruzie... of misschien dat jij te pusherig bent in bed. Dit hoeft niet altijd overduidelijk te zijn. Ik zal geen ellenlang verhaal over stress hier gaan houden, maar als ik je één tip mee kan geven: doe taakjes in het huis voordat je begint met seks. Dat lost letterlijk de helft van de stress-oorzaken op.
 2. 2
  Gevoel dat ze niet gewaardeerd wordt. Dit overkomt iedereen wel eens, en het is vaak onopvallend. Als ze bijvoorbeeld elke avond kookt, en jij haar daar geen complimenten voor geeft en niet laat blijken dat jij het geweldig vindt dat ze zo zorgzaam voor jou (en jullie familie) is, dan gaat dat knagen. Dit is super simpel op te lossen door gewoon een betere partner te zijn en haar te laten weten dat je waardeert wat ze doet.
 3. 3
  Gevoel dat je haar niet begrijpt. Als ze het gevoel heeft dat jij geen flauw idee hebt wat ze wil of naartoe wil, dan remt dat haar seksdrive. Een typisch voorbeeld is als jullie al 6 maanden daten (maar nog geen relatie hebben) en zij zich van binnen op zit te eten omdat jij maar geen serieuze relatie voorstelt. (Serieus, leer vrouwen begrijpen, lees eens een boek ofzo).

Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar mijn voornaamste advies is hier dat je vooral kijkt naar haar als persoon en waar zij mee zit, in plaats van alleen maar te focussen op wat je geil zou vinden om met haar te doen.

Want pas als de handrem eraf is, kan je echt gaan scheuren.

#2 Alles tien keer langzamer

Aantrekkelijke mannen doen alles langzaam. Langzaam en gecontroleerd bewegen is ontzettend sexy voor een vrouw. Het is een teken dat een man niet zenuwachtig is en controle heeft over een situatie.

Gespannen zijn zorgt er normaal gesproken voor dat je snel en ongecontroleerd beweegt. Wanneer je zenuwachtig bent wil je snel die situatie ontvluchten en heeft langzaam bewegen geen nut.

Om vrouwen op te winden moet je voortaan al je bewegingen langzaam doen. Veel langzamer dan je 'denkt' dat langzaam is. Doe het letterlijk 5x zo langzaam.

Het zal jou niet alleen aantrekkelijker laten lijken, ook zul je hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen. Hoe vaker je namelijk iets doet wat je wilt zijn maar nog niet bent, hoe meer je erin gaat geloven dat je het al bent.

 • Wanneer je iets tegen haar zegt, praat je langzaam
 • Wanneer je iets aan haar vraagt, doe je dit langzaam
 • En dus ook wanneer je haar lichaam streelt, doe je dit langzaam

#3 Een atletisch lichaam

Niet alles wat een vrouw opgewonden en geil maakt heeft direct met seks te maken. Een vrouw hoeft niet aan jou lichaam te zitten om je op te winden right?

Een mooi lingerie setje in combinatie met een killer lichaam doet al wonderen voor je ogen en hormoonspiegel. Een strak afgetraind lichaam stimuleert je veel meer dan een lichaam met 20 kilo overgewicht.

Natuurlijk hoeft elke vrouw die jij date of seks mee hebt niet het lichaam van een uitgehongerde Instagram model te hebben maar ontzettend veel overgewicht heb je liever ook niet.

"Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet"

Wist je niet dat de Bijbel ook gezondheidsadviezen bevat?

Zoals jij opgewonden raakt van een mooi lichaam, raken vrouwen ook geprikkeld van een mooi lichaam.

Zoals jij niet wil dat een vrouw 20 kilo overgewicht heeft, zou je dit zelf ook niet moeten hebben.

Werk dus aan je lichaam. Je hoeft echt geen fitnessmodel te zijn.

Maar wat kilo's vet kwijt en wat kilo's spiermassa erbij heeft nog nooit een vrouw minder opgewonden gemaakt.

Accentueer je mannelijke vormen (schouders & armen) zodat ze het gevoel krijgt dat je een sterke en dominante man bent. Twee eigenschappen waar vrouwen halsoverkop voor vallen.


#4 Stuur haar vér van tevoren een appje

Vrouwen zijn net een slowcooker. Je wil haar het liefst de dag van tevoren aanzetten, om de dag erna heerlijk te smullen.

Het zal voor jou als man hopelijk geen verrassing zijn dat vrouwen ontzettend opgewonden raken van voorspel. Als dit nieuw voor je is... dan heb ik serieus medelijden met je dame. Die zal al die jaren een man hebben ervaren die na twee minuten zijn slurf erin wilde hangen.

Als het bovenstaande nieuw voor je is, dan zal hetgeen wat ik nu ga zeggen je wellicht choqueren:

Een vrouw opgewonden maken begint ver voordat je fysiek bij elkaar bent.

Deze digitale wereld vol appjes, likes en andere onzin heeft dingen niet veel beter gemaakt. Nouja, je kan daardoor wel pikante foto's ontvangen en sneller afspreken zonder eeuwenlang aan de telefoon te hangen.

Dat is niet het enige voordeel.

Door de technologische vooruitgangen die Steve Jobs en andere nerds hebben geboekt, is het mogelijk om al met voorspel te beginnen voordat je elkaar ziet.

Hoe?

Door middel van insinuerende berichten en sexting.

Als een vrouw je een appje stuurt met daarin "ik heb zin in je", dan zal je merken dat je ineens een stuk geiler wordt. Hetzelfde geldt voor vrouwen. Het leuke is dat je bij vrouwen niet zo direct hoeft te zijn.

Hoe 'vager' je kan blijven, hoe meer zij het in haar hoofd gaat invullen. Een zin als "je wil niet weten wat ik met je ga doen als ik thuis ben" zegt inhoudelijk helemaal niets.

Maar voor een vrouw is dit een geschenk uit de hemel. Je hebt haar verteld dat je "iets" met haar wil doen. Zij zal de wat, waar en hoe in haar hoofd invullen zoals ze het zelf wil. Stiekem zal ze dus zichzelf opgewonden maken voor jou. En dat allemaal door één berichtje.

Inspelen op hun fantasieën is waar vrouwen opgewonden van raken. Hoe je pikante berichten kan sturen, leer je hier.


#5 Diep oogcontact

The eyes are the windows to the soul

Je hebt er ongetwijfeld van gehoord. Hoewel het één van die niets zeggende zinnen is, weet elke persoon wel wat ermee wordt bedoeld. Je ogen vertellen veel over je als persoon. Of je het nou wil of niet.

Er is reden waarom je ogen centraal staan tijdens een politieverhoor. Je ogen kunnen je verraden zonder dat je het door hebt. Maar je oogjes hebben ook bepaalde voordelen.

Heb je weleens ervaren hoe het is om een ontzettend zelfverzekerde persoon in de ogen aan te kijken. Of laat ik het anders verwoorden:

Heeft een zelfverzekerde persoon weleens door je heen gekeken omdat zijn blik intens was?

Waarschijnlijk keek je op dat moment zelf heel vaak weg. Werd je misschien zelfs een beetje zenuwachtig. Dat is de kracht van een goede blik. Wanneer je het van een onbekende ontvangt, kan het je ontzettend zenuwachtig maken.

De juiste manier om haar in de ogen aan te kijken

Maar wanneer je het ontvangt van een persoon die je kent en leuk vindt, kan het je ontzettend opwinden.

Er is geen vrouw op aarde die het niet opwindend vindt.

Ik heb menig vrouw meegemaakt die geil werd doordat ik haar onafgebroken aankeek met een fout glimlachje.

En dat is het enige wat je moet doen om een vrouw meer opgewonden te maken. Kijk haar in één van haar ogen aan en blijf daarin kijken. Door je op één oog te focussen kom je sterker over omdat je ogen niet van het ene oog naar het andere oog zullen springen.

Het mooie hiervan is dat je dit overal kan doen. Je kan het al toepassen in het restaurantje waar jullie uit eten zijn. Doe het gedurende het voor- en hoofdgerecht zodat ze het toetje wil overslaan;).


#6 Druk haar tegen de muur

De bovenstaande punten zijn allemaal dingen die je kan doen zonder haar aan te raken. Allemaal leuk en aardig natuurlijk. Maar de beste manier om een vrouw op te winden is toch echt door fysiek iets met haar te doen.

Een vrouw die praat over hoe graag ze je wil pijpen en een vrouw die daadwerkelijk aan je rits begint te friemelen is een wereld van verschil nietwaar?

Daarom is het nu tijd om 'dingen' met haar te doen.

Een simpele manier om een vrouw op te winden is haar tegen de muur drukken.

Het toont je intentie op een dominante en onverwachte manier.

Vrouwen worden er in elke romantische Hollywood film mee doodgegooid.

Elke seksscène heeft een moment waar de man een vrouw tegen een deur of muur drukt.

Niet alleen zal zij dit opwindend vinden maar jij ook. De leiding nemen als man doet het één en ander met je testosterongehalte. Om het nog een tikkeltje geiler te maken, kan je het beste je knieën tussen haar kruis plaatsen en een beetje druk uitoefenen.


#7 Hou haar polsen boven haar hoofd vast

Deze tip gaat heel goed samen met de bovenstaande. Wanneer je een vrouw tegen de muur aan drukt, zal je vrij snel merken dat ze met haar handen over je lichaam gaat wijven op allerlei stoute manieren.

Hoe langer jij haar plaagt en verwent tegen de muur, hoe wilder zij met haar handen over je lichaam heen zal wrijven.

En dat is precies wat je niet toe moet laten.

Niet omdat een vrouw het niet goed bedoelt. Ook niet omdat jij het zelf niet lekker vindt.

Maar omdat je wil benadrukken wie de baas is en de teugels in handen heeft.

Het beste is om met één hand beide polsen beet te pakken en de ander te gebruiken om haar te plagen.

Dat zal de opwinding nog sterker maken.

Enerzijds laat jij je dominante kant zien (wat geil is voor haar) en anderzijds kan je haar plagen en stimuleren. En je weet wat ze zeggen:

Meisjes plagen is kusjes vragen.

#8 Fluister in haar oor wat je met haar wil doen

Er is iets wat mij nogal fascineert aan mannen. En met 'fascineert' bedoel ik eigenlijk 'irriteert'. 

De luidste mannen buiten de slaapkamer blijken vaak de stilste muisjes te zijn in bed. Waarom in godsnaam gebruik jij je stembanden niet?

HOUD HET SIMPEL MET JE WOORDEN


Door je stem op de juiste manier op het juiste moment in te zetten, kan jij elke schakeltje in het vrouwelijk brein omzetten naar 'opgewonden'. Je hoeft niets bijzonders te zeggen.

Dit is voldoende:

 • "Wat zie je er goed uit vandaag"
 • "Ik heb zin in je"
 • "Je wil niet weten wat ik met je ga doen als we thuis zijn"

De truc is om het zowel langzaam als diep te zeggen.

Hoe dieper je het kan zeggen hoe beter. Hetzelfde geldt voor de snelheid. Zoek voor de grap op hoe sekssymbolen als James Bond, George Clooney en Tom Hardy praten.

Allemaal praten ze diep en langzaam. Ook hebben ze, om terug te komen op tip 3, allemaal killer oogcontact.

Als klap op de vuurpijl kan je het beste alles in haar oor fluisteren. Vooral de stoute dingen die mensen in het openbaar niet mogen horen.


Dat laatste is zo gek nog niet voor je om voor te stellen. Als je ooit een massage hebt gehad, weet je hoe fijn het is om langzaam aangeraakt te worden.

Stel je voor dat die massage werd gedaan door hele snelle bewegingen. Het zou wellicht nog steeds een 'lekkere' massage zijn maar ontspannend zal het zeker niet zijn. En vrouwen moet ontspannen zijn om opgewonden te raken.


#9 Streel rondom haar erogene zones

Je hoeft geen genie te zijn om te snappen dat het aanraken van een vrouw haar borsten en geslachtsdeel haar zal opwinden. Maar een vrouw heeft veel meer erogene zones waar je gebruik van kan maken om haar botergeil te maken.

Denk hierbij aan:

 • Lippen
 • Slaap
 • Onderrug
 • Onderbuik
 • Binnenkant van haar dijen

Wat nog beter is dan haar erogene zones aanraken... is haar erogene zones NIET aanraken. Ik weet dat het verwarrend klinkt but let me explain:

Als een vrouw met haar tong over je slurf heen en weer gaat is dat erg opwindend. Maar wat als een vrouw eerst een tijdje met haar tong en mond RONDOM je slurf gaat zitten? Dat zal de spanning opbouwen en ervoor zorgen dat je op springen staat.

Wat denk je dat er gebeurt bij een vrouw gebeurt als je rondom haar erogene zones gaat spelen?

Precies. Ze zal botergeil worden en een waterval in haar ondergoed krijgen... als ze die aanheeft.

Je hoeft niet alles met je mond en tong aan te raken natuurlijk. Je vingertoppen zijn meer dan genoeg wanneer ze haar kleren aanheeft. Pas wanneer je haar kleren uit hebt getrokken kan je het beste je tong gebruiken.


#10 Achterkant van haar nek

De meeste vergeten erogene zone van een vrouw is de achterkant van haar nek. Sowieso wordt er weinig gedaan met de achterkant van het vrouwelijk lichaam behalve hooguit billen.

Probeer de volgende keer het volgende:

 • Druk haar tegen de muur
 • Draai haar om
 • Til haar haren omhoog
 • Zoen en lik de achterkant van haar nek (net onder waar haar haar groeit)

Ze zal meer kippenvel krijgen en trillen dan bij het zien van een horrorfilm. Het is één van de beste manieren om een vrouw opgewonden en geil te maken zonder hele gekke dingen te hoeven doen. Vooral tijdens de seks is het een hele goede plek om te zoenen en likken.


#11 Neem de leiding in bed

Ken je die lieve en zachte seks die je in films ziet waarbij ze elkaar 'aanvoelen' en alles perfect lijkt verlopen. Nou... dat is niet hoe het in het echt eraan toe gaat vriend.

In het echt is seks stuntelig, willen beide partijen geen fout maken en kom je zeker niet tegelijkertijd.

Het is daarom essentieel dat jij als man de leiding neemt in bed. Anders wordt het ongemakkelijk en niet bepaald opwindend voor een vrouw. Why?

Omdat een vrouw een man nodig heeft die dominant is en de leiding neemt. Niet alleen in bed maar ook in het algehele leven. Ze wil altijd het gevoel hebben dat ze op je kan rekenen.

Tijdens de seks is het vooral belangrijk. Op dat moment is een vrouw op haar meest kwetsbaar. Ze is naakt en geeft zich volledig aan je over.

Daarnaast voelt ze hele intense geile emoties. Ze heeft iemand nodig die haar door deze rollercoaster leidt zodat ze kan genieten. Als ze zich bezig gaat houden met de leiding nemen, kan ze niet van het moment genieten.

SIMPELE ZINNEN OM DE LEIDING TE NEMEN


Wees dus de man die constant vertelt wat er gaat gebeuren. Met simpele uitspraken kom je al een heel eind:

 • "Draai je om"
 • "Zuig mijn pik"
 • "Ik wil je horen"
 • "Trek je/mijn [kledingstuk] uit"

Als je seks hebt met een vrouw, is bijna alles wat je zegt goed. Zolang je de leiding neemt is het goed en niet stil bent tijdens de seks. Zodra je dit niet doet, voelt een vrouw zich niet op haar gemak bij je. Dat wil je niet.


#12 Wees wat ruiger tijdens de seks

Als je dan toch de leiding neemt en een vrouw opgewonden wil maken... wees dan iets ruiger in bed.

Niets is beter om je dominantie mee te tonen dan door je ruiger 50 shades of grey kant te laten zien in bed. Je hoeft niet meteen tepelklemmen en gagballs in huis te halen.

RUIGER IN BED STARTERSPAKKET

Er zijn ook mainstream manieren om het ruig te maken in bed:

 • Billen slaan
 • Haren trekken
 • Dirty talk
 • Keel dichtknijpen (check eerst of ze dit opwindend vindt)
 • Bijten
 • Anale seks

Wissel het ruige en hard met het lieve en zachte. Hierdoor hou je een goede balans tijdens de seks. Hierdoor voelt ze zich bemind en tegelijkertijd opgewonden.


#13 Zorg voor afwisseling

Je komt makkelijk in de sleur wanneer je langer met een vrouw bent. In het begin doe je erg je moeite en wil je leuke dingen ondernemen. Maar na een tijdje is thuis chillen op de bank prima.

Ook de seks was in het begin misschien hot and steamy. Maar na een tijdje doe je het alleen maar in bed en op zijn missionaris.

En dat is iets waar vrouwen niet opgewonden van worden.

Afwisseling is de sleutel tot een opwindend en geil seksleven.

En dat kan verschillende dingen betekenen:

 • Van locatie veranderen
 • Ongebruikelijke standjes
 • Speeltjes
 • Elkaar naakt masseren
 • Het gebruiken van seksdobbelsteentjes

Genoeg dingen om het af ten toe mee af te wisselen. Hierdoor zorg je er niet alleen voor dat ze op dat moment meer opgewonden is... maar ook voor andere keren. Ze weet namelijk niet wat ze kan verwachten en dat is spannend voor haar.


#14 Haar fantasieën prikkelen

Afwisseling kan je natuurlijk ook doen door in te spelen op haar seksuele fantasieën. Elke vrouw heeft er één of meer. De meest voorkomende zijn:

 • Vastgebonden worden
 • In het openbaar seks hebben
 • Trio
 • Orgie
 • Rollenspel

De vraag is natuurlijk welk van deze op haar van toepassing is. De beste manier om haar te vragen is:

"Ik las laatst dat vastgebonden worden de grootste seksuele fantasie voor vrouwen is. Is dat ook bij jou het geval?".

Als het "ja" is, kan je vertellen dat je het tof vindt en vragen "wat nog meer?". En als ze 'nee' zegt dan kan je vragen "wat wel dan?". Hele simpele manier om in te spelen op haar fantasie.

Een week of 2 later, kan je haar dan verrassen door haar vast te binden in bed.


#15 Intimiteit

Yes, dit is een van de wetenschappelijk (semi) bewezen manieren waardoor vrouwen opgewonden worden.

In de praktijk wil je ervoor zorgen dat ze zich verbonden met je voelt. Dat ze het gevoel heeft dat jullie beide van elkaar houden, en voor haar zorgen.

Dus denk eens aan manieren waarop je dit aan haar kan laten zien. Verras haar bijvoorbeeld eens met iets intiems wat compleet onzelfzuchtig is, bijvoorbeeld een massage (ik kan niet genoeg mannen deze massagecursus aanraden). Of iets kleins als een ontbijt op bed.

#16 Werk aan jullie 'eigen leven'

Je hebt het goed geraden. Dit is de praktische uitwerking van het "Celebrated Otherness" concept. 

Als jullie té veel samen doen. Als jullie té eentonige levens hebben opgebouwd. Als je vrienden je nooit meer alleen zien. Dan is het tijd om hier iets aan te doen. En de fundamenten van jullie relatie even grondig op te schudden.

Maak tijd voor sociale interacties en hobbies ZONDER je vriendin of vrouw. Verlangen heeft lucht nodig. Hoe meer ademruimte je haar en jezelf geeft, hoe meer het verlangen weer op kan bouwen.

#17 Laat haar zich voelen als jouw lustobject

Als er één ding is dat wetenschappelijk bewezen voor opwinding zorgt bij vrouwen, dan is het dat ze zich seksueel aantrekkelijk wil voelen. En aan die narcistische (niet mijn woorden, die van de studie) behoefte kan voldoen, dan eet ze je op.

Dit wil je haar laten weten. Overdag. Buiten bed. In bed. Eigenlijk de hele dag door. Je wil haar fysiek dit laten weten (denk aan aanrakingen), maar net zo goed verbaal. In mijn nieuwste cursus, de Slaapkamer Doorbraak Methode, geef ik je een heel systeem hiervoor met voorbeelden, dus dat ga ik hier niet helemaal uit de doeken doen 😉

Maar begin gewoon eens met simpele complimenten tijdens het voorspel. Dat verbetert al een hele hoop.


Een ander ding wat ervoor zorgt dat ze meer opgewonden wordt, is wat ik "Het Meesterminnaar Principe" noem. Al meer dan 25.000 mannen hebben dit gebruikt om hun partners krachtigere, langere en meervoudige orgasmes te geven. Het is simpel toe te passen, en je hoeft het alleen maar hier gratis te downloaden.


Vraag & Antwoord

Wat zijn de signalen dat een vrouw opgewonden is?

Je kan zien dat een vrouw geil wordt als ze natter wordt, haar pupillen groter worden, haar tepels hard worden, ze een blos krijgt of als ze haar rug kromt in bed.

Hoe lang duurt het voordat een vrouw opgewonden is?

Er is geen vaste tijd waarin een vrouw opgewonden wordt. Het kan bijna direct zijn, enkele minuten, een uur, of "vandaag niet". Jij als haar partner, hebt hier natuurlijk wel een invloed op.

Wat kan ik doen om haar op te winden?

Een hoop! In het artikel hierboven ga ik uitgebreid in op de dingen waar vrouwen opgewonden van worden, zoals lang voorspel, massages, erogene zones aanraken, plagen etc. Voor een uitgebreid stappenplan raad ik je aan de Meesterminnaar Methode te lezen, daarin leer je precies hoe je haar stap-voor-stap opwindt.


Het krachtigste trucje om haar opgewonden te maken

Zo. Nu weet je wat je kan gebruiken en doen om vrouwen opgewonden en geil te maken. Maar dit is nog meer het topje van de ijsberg.

Één van de krachtigste trucjes om een vrouw opgewonden te maken, is iets wat ik "Het Meesterminnaar Principe" noem. Het bestaat uit twee stappen en maakt vrouwen gek op wat je met ze doet in bed. Het mooie is dat je het vanavond al kan toepassen.

Wil je weten hoe het werkt?

Laat me het dan privé en discreet met je delen.

Klik op de afbeelding hieronder, vul je e-mailadres in en dan stuur ik het direct gratis & privé naar je inbox.

Luuk Zwart

Over de auteur

Luuk Zwart is seksexpert en coacht sinds 2015 mannen & vrouwen om beter in bed te worden en een spannender seksleven te krijgen. Hij is als sekscoach ook in het Engels actief en heeft inmiddels meer dan 400.000 volgers verspreid over de hele wereld. Zijn boeken hebben meer dan 30.000 mannen en vrouwen bereikt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word een god in bed met het boek dat 12.000 mannen (en meer dan driedubbel zoveel vrouwen) hebben getest 

>