7 Redenen Waarom Lang Voorspel Belangrijk Is Bij Vrouwen

Mannen rammen het liefst zo snel mogelijk door voorspel heen. En dat is zonde. 

Voor een vrouw is voorspel namelijk erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat ze in de stemming komt. 

En in de stemming komen heeft veel voordelen. Zowel voor haar als voor jou. In dit artikel krijg je daarom 7 redenen waarom lang voorspel voor vrouwen belangrijk is. 

More...

Maar eerst:

Het verschil in voorspel tussen mannen en vrouwen

Waar voorspel bij mannen niet in hun woordenboek staat, staat het bij vrouwen idealiter nog beschreven voor de letter "A". 

Voorspel is voor vrouwen erg belangrijk. Het is eigenlijk de enige manier om een vrouw voor je te winnen.

Doe jij dit niet? Dan is de kans dat ze je 'belt' voor een tweede keer erg klein.

En als je denkt dat voorspel enkel bestaat uit vinger- en befwerk, dan heb je dat goed mis. Voorspel begint vaak al voordat je de vrouw in kwestie ziet.

Hoe dan?

Door voorspel uit te voeren over de telefoon bijvoorbeeld. Denk aan dirty talk.  Dit brengt haar hoofd al op hol. Vervolgens kun je hier verder op in spelen zodra jullie elkaar in het echt zien. Wil je weten hoe je voorspel goed uitvoert? Lees dan dit artikel.

Hoe voorspel anders werkt bij vrouwen dan bij mannen

Als ik je de vraag stel:

Hoe word jij geil?

Dan is de kans groot dat je zegt:

 • Door het zien van een mooie vrouw
 • Door geil praat van een vrouw
 • Door intiem te zijn met een vrouw

Meer is er niet echt voor nodig om jou geil te krijgen. Je kunt het letterlijk zien als een aan en uit schakelaar. Krijgt het gesprek een geile wending? Dan wordt je pik hard en ben jij geil. 

Zo simpel is dat.

Aan de andere kant, wanneer je seks hebt gehad en klaar bent gekomen, dan gaat die schakelaar ook heel snel weer uit en zo ben je van het ene op het andere moment niet meer geil. 

Bij vrouwen werkt dit absoluut niet zo. Bij vrouwen is deze schakelaar meer een volumeknop.

Des te langer je met haar bezig bent des te hoger de volumeknop wordt, en hoe geiler deze dame is. En hier is enig werk voor nodig.

En alleen al om die reden is voorspel zo ontzettend belangrijk voor vrouwen.  

Maar een lang voorspel heeft meer voordelen. Hieronder leer je ze allemaal. 

Reden 1: Ze vindt je aantrekkelijker

De sleutel tot beter in bed worden begint met goed voorspel. 

Zoals ik hierboven al noemde, is voorspel alles tot aan penetratie. Dit begint vaak al buitenshuis. Onder voorspel valt:

 • Mentaal voorspel
 • Fysiek voorspel

Mentaal voorspel, is een vorm van voorspel waarbij je een bepaald soort gedrag vertoont. Mentaal voorspel is erg belangrijk. Dit begint vanaf het punt dat ze zich op haar gemak voelt bij jou. Als er geen vertrouwen is, dan is er überhaupt een hele kleine kans dat ze seks met je gaat hebben. 

Hoe je dit creëert?

 • Door haar complimenten te geven over haar uiterlijk
 • Fysiek contact niet te forceren
 • De kamer romantisch te maken. Dim de lichten, doe eventueel een kaarsje aan en zet een fijn muziekje op

Door bovenstaande tips op te volgen, zorg je ervoor dat ze zich niet onzeker, ongemakkelijk of angstig voelt. Hierdoor zal ze je veel aantrekkelijker dan 99% van de mannen vinden. Een man die dit goed op orde heeft, kan haar in de toekomst veel meer bieden.


Reden 2: Je leert zelf genieten

Wanneer je een vrouw van top tot teen pleziert, zul je merken dat ze helemaal gek wordt...in positieve zin.

Bij het fysieke voorspel zorg je ervoor dat je ongelooflijk veel macht hebt over haar lichaam en geest. 

Zorg ervoor dat je haar van top tot teen kust, likt en streelt.

Elke keer als ze iets van je verwacht, dan doe je dit niet, maar stap je net over op iets anders. Ze weet hierdoor totaal niet meer wat ze kan verwachten en verliest de controle.

Wat is er nu mooier voor een man dan de macht in bed hebben?

Daarnaast is de kans veel groter dat wanneer jij haar lang voorspel geeft, ze dit ook bij jou terug doet. En welke man wil geen orale sensatie van minstens een half uur ervaren? Je zintuigen zullen op scherp staan zodra ze met jou begint. 

Ze zal veel beter haar best doen. Op deze manier leer jij ook genieten van voorspel en niet enkel van het heen en weer gestoot wat 12,5 seconden duurt. 


Reden 3: Je maakt haar geil en nat

Dit is waarschijnlijk de enige reden waarmee jij op de proppen komt. 

Voorspel voer jij uit zodat ze zin krijgt in seks. En dit is uiteindelijk je doel.

Als je verwacht dat een vrouw, zodra je haar op bed gooit en seks met haar wilt hebben gelijk nat is, dan valt dit behoorlijk tegen. 

Vrouwen hebben een volumeknop weet je nog;)

En wanneer je ervoor zorgt deze volumeknop hoger wordt door lang voorspel, dan wordt ze geiler. En wat is de belangrijkste functie van haar geilheid? Dat ze nat word, zodat jij zonder glijmiddel je piemel in haar kunt steken. 

Hoe werkt dit precies bij het vrouwelijke lichaam?

Zodra je een vrouw kust, streelt, masseert, likt of op een andere manier seksueel opwindt, dan treden er verschillende lichamelijke veranderingen op:

 • Haar ademhaling versnelt
 • Haar hartslag stijgt
 • Haar bloeddruk stijgt 

Deze veranderingen zorgen ervoor dat haar tepels stijf worden, haar vagina vocht afscheidt en haar clitoris en schaamlippen opzwellen. Al deze punten hebben een positief effect op haar orgasme en haar beleving van seks. Wat mij gelijk bij het volgende punt brengt:


Reden 4: Ze komt sneller klaar met lang voorspel

De intentie voor een man om seks te hebben, is met name om klaar te komen. 

Hou een man zijn buik vol en zak leeg, is een uitdrukking die ik menig vrouw vertel.  

Graag gedaan. Je kunt mij na het lezen van dit artikel een bedank berichtje sturen. 

Maar in principe is het zo simpel als dat.

Maar voor een vrouw is het niet zo vanzelfsprekend dat ze klaarkomt tijdens seks. Uit een groot Zweeds onderzoek is namelijk gebleken dat 55% van de vrouwen ooit tijdens penetratie een orgasme heeft gekregen. En als je denkt dat dat veel is, dan heb je het mis. 

Het kan namelijk zo zijn dat een aantal vrouwen letterlijk één keer in hun leven door penetratie zijn klaargekomen en dus niet meerdere malen. En dat is jammer.

Maar wat denk je dat de kans vergroot op een orgasme tijdens seks?

En ja hoor, daar heb je hem weer:

Lang voorspel.

Het lijkt de Superman van seks wel. 

Superman is ook erg fan van voorspel trouwens;)

Voorspel zorgt ervoor dat een vrouw geiler wordt. En dat is erg belangrijk om haar een orgasme te kunnen geven. Hoe geiler ze is, hoe groter de kans is dat je haar snel kunt laten klaarkomen. Zowel tijdens het vingeren, beffen als tijdens penetratie. 


Reden 5: De kans op een orgasme tijdens seks neemt toe

Dit voordeel heeft enige overlap met die van reden 4. 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de kans dat een vrouw enkel door penetratie klaarkomt niet erg groot. En de kans op een orgasme vergroot je wanneer je aan lang voorspel doet. 

Wanneer een vrouw geil is zwellen haar:

 • Schaamlippen
 • Clitoris 
 • G-spot  

En die laatste is met name belangrijk voor een vaginaal orgasme. Een vaginaal orgasme kan bereikt worden door lang voorspel in combinatie met stimulatie van de:

 • G-spot
 • A-spot
 • Deep-spot

Maar de makkelijkste manier is door stimulatie van de G-spot. 

Deze kun je zowel door middel van je hand als door je penis stimuleren. Met je penis zijn hier wel de juiste seksstandjes voor nodig. 

Door lang voorspel zwelt haar G-spot op en dat is belangrijk voor een orgasme. De kans dat je de G-spot tijdens penetratie stimuleert is daardoor groter en dat betekent automatisch dat de kans op een orgasme tijdens seks ook vergroot. 


Reden 6: Ze zal vaker zin in seks hebben

Eerst even een feitje:

De gemiddelde gast doet 15,4 minuten aan voorspel.

Wil jij haar harder en vaker laten klaarkomen? Zorg er dan voor dat jij het 4 keer zo lang doet. Wanneer jij haar dit soort orgasmes geeft, dan betekent dit automatisch dat ze vaker seks met je wilt. 

Goede seks kan letterlijk het verschil maken tussen een telefoontje de volgende dag of niet.

Wanneer een man het voor elkaar krijgt om een vrouw meerdere orgasmes te geven, dan weet ze dat hij veel ervaring heeft. En een man met veel ervaring weet wat hij moet doen. Dat maakt hem een geschikte partner.

Ben je dus op zoek naar een vrouw waar je vaker dan één keer mee af wilt spreken en wat misschien wel uitloopt op een relatie? Dan raad ik je aan om minimaal een uur aan voorspel te doen. 


Reden 7: Jij wordt harder en groter

Ik kan je één ding garanderen:

Wanneer jij bij een vrouw lang aan voorspel doet en de touwtjes in handen hebt...

... jezelf ook knetter geil wordt. 

Stel, je streelt, bewondert en likt haar gehele lichaam. Je plaagt haar door net niet te geven waar ze juist zo naar verlangt. Zij voelt zich onderdanig omdat ze er geen touw meer aan vast kan knopen.

Wat denk jij dat dit met jou doet?

Je voelt je een koning aangezien jij alle macht over haar hebt. En geloof mij als ik zeg dat dit resulteert in een ontzettend harde lul. 

De kans is groot dat je zelf op springen staat en haar alle hoeken van de kamer wilt laten zien. Daarnaast zal zij extra genieten omdat je zo groot en hard bent.

Win - win  dus.

"Het Meesterminnaar Principe"

Nu je weet hoe belangrijk voorspel voor dames is, ga ik er vanuit dat je geen moment meer twijfelt als je haar naakte lichaam voor je ziet liggen. 

Wil je meer tips ontvangen over hoe je een vrouw om je vingers windt, door haar droomman in bed te worden?

Lees dan mijn Meesterminnaar Principe. 

Als je deze toepast, zorgt dit er niet alleen voor dat ze opgewonden wordt en snel klaarkomt, maar het orgasme dat ze krijgt is ook zo goed dat ze je na afloop vol verbijstering aan zal kijken je vraagt wat je in godsnaam hebt gedaan.

Wil je weten hoe het werkt?

Laat me het dan privé en discreet met je delen.

Klik op de afbeelding hieronder, vul je e-mailadres in en dan stuur ik het direct gratis & privé naar je inbox.

Luuk Zwart

Over de auteur

Luuk Zwart is seksexpert en coacht sinds 2015 mannen & vrouwen om beter in bed te worden en een spannender seksleven te krijgen. Hij is als sekscoach ook in het Engels actief en heeft inmiddels meer dan 400.000 volgers verspreid over de hele wereld. Zijn boeken hebben meer dan 30.000 mannen en vrouwen bereikt.

 • Roosje schreef:

  Ik hou van je!!!

  Ik ben een vrouw en oooo jaaaaa voorspel zoals je het omschrijft is ooo zo belangrijk en lekker!!!
  Ja met woorden, zaadjes planten, de indirecte aanpak, net niet doen wat ik verwacht!!!
  Heet en geil!!!
  Ja ik zal die man smeken om me hard te neuken!!!

  Ik zeg altijd: duck her brain to get the pussy…

  Ik probeer dit in alle toonaarden aan mijn vent te doen begrijpen… door oa zelf opwinding opbrengst voeren als het NIET kan en niet verwacht wordt zoals bvb geen slipje dragen als we op een feestje zijn, vind ik zelf heel opwindend…

  Er is echter een maar… vriendlief vindt dit dus allemaal onzin en veel te veel moeite!!! Liefst van alles, en ik snap zijn standpunt wel, wil hij graag dat ik zo out of the blue bloedgeil Ben, voorover buigen broek af en neuken!
  Doe ik weleens, maar in alle eerlijkheid het verlaagt net mijn sekslust.

  Hoe krijg ik het duidelijk dat net door mij op te warmen en voorspel nog veel eerder dan het vingeren begint ik dan net de geile vrouw wordt die hij wilt.

  Een vrouw WORDT geil en IS niet geil.

  Hoe o hoe gaat hij de ‘moeite’ zien als een bonus en geen extra werk?!?

  Ik wil hopeloos geil gemaakt worden door mijn liefje… als ik geil ben hebben we zo’n lekkere seks.

  Beetje hopeloos aan het worden, begin zelfs afkeer te hebben voor seks met hem

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Word een god in bed met het boek dat 12.000 mannen (en meer dan driedubbel zoveel vrouwen) hebben getest 

  >