10 Tantra Massage Tips Die Je Moet Weten Als Man

Wil jij eens iets nieuws proberen waarmee jij je dame kunt verrassen? 

Dan is een tantra massage de ideale manier om dit te doen. Deze vorm van erotische massage is anders dan je denkt. 

Daarom leer ik je in dit artikel wat een tantramassage precies is en krijg je tips en trucs om je vriendin op de beste manier te verwennen. 

More...

Wat is een tantra massage?

Tantrische seks is letterlijk dat je iemand bemind door meditatie en aanrakingen. Het is een hele oude techniek waarbij heling een belangrijke rol speelt. 

Bij een tantra massage is het de bedoeling dat je door middel van aanrakingen, de seksuele energie van het lichaam gebruikt om een hogere bewustzijnsstaat te bereiken.

Oké, ik weet dat het gek klinkt. Maar het hoeft helemaal niet zo gek te zijn. 

Je vraagt je misschien nu af:

"Maar wat bereik je dan precies door zo'n massage?"

Dat ga ik je in dit artikel uitleggen zonder het te zweverig te maken.  Want zodra mensen het woord tantra horen, haken ze vaak af. En dat is zonde, want het kan wel degelijk erg fijn en leuk zijn. 

Vaak zorgt tantra ervoor dat je meer kunt genieten van het vrijen en van elkaars lichaam. En dit resulteert over het algemeen in een intiemere relatie. 

Bij deze massage is het geen gehaaste prestatiegerichte vrijpartij met een happy ending. 

Nee, het is juist de bedoeling dat je van elkaar leert genieten zonder ook maar een enkele verwachting te hebben. Hierdoor kunnen er grote spanningen in het lichaam ontstaan die voor fantastische orgasmes kan zorgen over het gehele lichaam. 

Een tantra massage is een erotische massage zonder daarbij op seks over te gaan. Het lichaam wordt als één gezien waardoor elk deel van de lichaam gemasseerd wordt. 

Deze tantra massage tips zorgen voor meer geluk en plezier in de slaapkamer. En wie wil dat nu niet;)

Laten we beginnen:

#1 Plan de tantra massage in

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die ik je mee kan geven. 

Seks en intieme momenten schieten er vaak bij in wanneer je al een langere tijd een relatie hebt met dezelfde partner.

Hoeveel mensen ken je om je heen die meer seks hebben nadat ze drie jaar met elkaar een relatie hebben, dan in het eerste jaar van hun relatie? Ik ken ze in ieder geval niet. 

Seks neemt af naarmate de spanning in je relatie afneemt. En gedurende de relatie neemt nu eenmaal de spanning af. Verrassend he?;)

Al snel merk je dat seks erbij in schiet en voor je het weet heb je het maar één keer per maand. Waarbij het in totaal ook nog maar eens vijf minuten duurt.

Beide werken zo snel mogelijk naar het hoogtepunt om vervolgens weer je favoriete serie op tv te kunnen bekijken. 

 • Geloof mij als ik zeg dat dit niet bevorderlijk is voor je relatie

Wat dus goed is om mee te beginnen, is om dit soort avontuurtjes in te plannen.

Het klinkt misschien gek, maar wanneer jullie beide een datum in je agenda selecteren om een heerlijke tantra massage aan elkaar te geven, dan kun je hier beide rekening mee houden.

Je kunt elkaar verantwoordelijk houden en elkaar opwarmen voordat het hele avontuur begint. Met name wanneer dit een nieuwe ervaring is, schiet het er vaak bij in. 

Het enige om dit tegen te gaan is door het in te plannen. 


#2 Maak de ruimte gereed

Een goed begin is het halve werk. 

Deze uitdrukking gaat ook voor deze tip op. Het is de bedoeling dat je met een tantra massage helemaal ontspannen bent, anders wordt het helemaal niks. 

Tantra gaat over alles waarnaar we verlangen. Je moet je dus compleet op je gemak voelen om dit soort dingen te kunnen bespreken en voelen.

Om haar volledig te kunnen laten ontspannen moet je de kamer gereed maken voordat zij deze betreed. Dit is één van de belangrijkste tips voor een tantra massage. Denk hierbij aan de volgende dingen:

 • Kaarsjes
 • Ontspannen tantra muziek op de achtergrond
 • Een aangename temperatuur om je naakt in te bevinden 
 • Gedimd licht 

Heb je bovenstaande niet op orde, dan is het lastig om je volledig bloot te geven en de seksuele energie vrij te kunnen laten stromen door je lichaam. Als je snapt wat ik bedoel:p

Voordat ze de kamer binnenkomt is het handig om de handdoeken op te warmen op de kachel. Zorg dat je nagels geknipt zijn zodat je haar geen pijn kunt doen. Verwarm ook je handen voordat je haar aanraakt. Dit kun je gewoon door je handen te wassen met warm water. 

Nodig haar uit om op het bed plaats te nemen, compleet naakt en start met de heerlijke tantra massage. 


#3 Ga samen mediteren

Ik weet dat dit toch behoorlijk zweverig klinkt, maar het hoeft niet zo zweverig te zijn als je denkt. 

Om samen te kunnen ontspannen, is meditatie een hele goede manier om in de stemming te komen. 

Ga tegenover elkaar op bed zitten en kijk elkaar in de ogen aan. Stem jullie ademhaling op elkaar af. Dit kun je doen door aan te geven hoe ze moet inademen en hoe ze moet uitademen. 

Je hoeft elkaar niet per se zo aan te raken zoals op de foto. Heb je geen idee hoe je rustig moet ademhalen? Volg dan deze instructie:

 • Adem diep in door je neus en voel de luchtstroom helemaal doorgaan tot aan je onderbuik (deze inademing duurt ongeveer 3 seconden).
 • Adem vervolgens uit door je mond. En laat alles ontspannen (ook deze uitademing duurt ongeveer 3 seconden).

Door het bovenstaande uit te voeren zul je al snel merken dat je samen erg rustig en ontspannen wordt. De eerste keer voelt het misschien een beetje raar, maar ik beloof je dat het snel zal wennen. 

Oh, en als jullie moeten lachen is dat natuurlijk niet erg. Het moet tenslotte een beetje leuk blijven.

Blijf als jullie uitgemediteerd zijn, nog even in deze houding zitten. Waarom dat moet, lees je in de volgende tip.


#4 Bespreek je verlangens en grenzen

Jullie zitten nu samen helemaal ontspannen tegenover elkaar. Jullie kijken elkaar recht in de ogen. Dit is het ideale moment om elkaar verschillende dingen te vertellen:

 • Vertel waarom je van elkaar houdt
 • Vertel wat je aantrekkelijk aan de ander vindt
 • Vertel vervolgens waar je naar verlangt en vraag ditzelfde terug

Nu je weet wat elkaar verlangen zijn, kun je dit gebruiken tijdens de tantra massage. Het brengt daarnaast veel meer inzicht in wat jullie op seksueel vlak willen. 

Een grote fout is dat er te weinig gecommuniceerd wordt in relaties. Datzelfde geldt op seksueel vlak. Hoe kun je bepaalde verlangens uitvoeren wanneer je partner hier niks van af weet. 

Het zou toch eeuwig zonde zijn als je er op latere leeftijd achterkomt dat jullie beide wel eens een trio hadden willen ervaren, maar dit niet tegen elkaar durven te zeggen vanwege de reactie van de ander. 

Wanneer je naakt tegenover elkaar zit en elkaar complimentjes gegeven hebt, maakt dit het veel laagdrempeliger om over seks te praten.

Naast jullie verlangens, is er nog één belangrijk ding dat jullie bespreken moeten:

 • Geef jullie grenzen aan. Vraag haar wat ze absoluut niet wilt en waar zij vindt dat jij moet stoppen. 

Zorg ervoor dat er geen #Metoo taferelen ontstaan door duidelijke afspraken te maken.


#5 Gebruik de juiste oliën

Het gebruik van de juiste olie is heel belangrijk bij een tantra massage. 

De geuren kunnen namelijk extra stimulerend en ontspannend werken.

Zo zijn er speciale tantra massage oliën beschikbaar waarbij de geuren het lichaam extra stimuleren. Je kunt haar natuurlijk ook altijd vragen wat ze lekker vindt. 

Zorg er ook voor dat de massage olie op temperatuur is.

Wanneer je haar helemaal ontspannen op bed hebt gekregen, dan is alle ontspanning weg zodra je koude massage olie op haar gebruikt. 

Daarnaast moet je natuurlijk een olie gebruiken die je ook voor haar vagina mag gebruiken.

Chemische troep wil ze liever niet in haar vagina hebben. Dit kan namelijk voor schimmel- of bacteriële infecties zorgen. En dat moeten we niet hebben...

Kokosolie is een goede oplossing. Deze is prima te gebruiken voor haar vulva. 


#6 Aanraken is belangrijker dan goed kunnen masseren

Nu is al het voorspel klaar en ga je over op de echte masssage. 

"Help Luuk, ik kan helemaal niet masseren!"

Ik denk dat je niet de enige man bent die dat denkt. 

Maar bij een tantra massage gaat het meer om de aanraking, dan om de echte massage bewegingen. En ik weet zeker dat je vriendin gelukkiger wordt van een massage die nog niet helemaal perfect is dan helemaal GEEN massage. 

Dus je zet je er maar overheen...

Daarnaast kan ik je natuurlijk wel wat basistechnieken leren:

 • Ga niet gelijk op je prooi (haar vagina) af, maar werk van haar lichaamsuiteinden langzaam naar binnen toe. Begin dus met haar handen, armen, voeten en onderbenen. Stap dan over op haar rug en nek. Vervolgens ga je door naar rug en billen.
 • Je laat haar omdraaien. Vervolgens masseer je de voorkant. Ook hier werk je van buiten naar binnen. Je begint bij haar nek hoofd en oren. Haar oren zijn waarschijnlijk erg gevoelig. Pas daarna ga je naar haar borsten, dijen, schaambeen en als laatst haar vagina.
 • Je kunt het beste grote lange halen maken tijdens het masseren. Dit is heel simpel en voelt erg prettig. Wissel dit af met cirkelbewegingen in tegengestelde richting met je handpalmen. De billen en heupen kun je prima zachtjes kneden en gevoelige drukpunten opzoeken.
 • Zorg ervoor dat je de delen die je niet masseert af en toe afdekt, zodat ze warm blijft. Tenzij de kamer natuurlijk al erg heet is, waardoor een handdoek niet nodig is.  
 • Tijdens de massage is het belangrijk dat je stil bent. Maar houdt heel af en toe contact met je partner door te vragen hoe het voor haar voelt en of ze meer of minder druk wilt, of je sneller of langzamer moet bewegen. Je snapt mijn punt. 

#7 De Yoni massage

Nadat je haar lichaam op elke denkwijze hebt gemasseerd, dan wordt het tijd om over te gaan op de erotische delen van haar lichaam. 

In de tantra wordt de vagina/vulva ook wel de "Yoni" genoemd. De penis wordt ook wel de "Lingam" genoemd. Voor mannen is een Lingam-massage het hoogtepunt van hun massage. Dit is waar alles samen komt. De kans is groot dat jij de gehele massage van daarvoor vergeten bent zodra er met je piemel gespeeld wordt. 

Maar bij de vrouw is juist die massage vooraf zo belangrijk. Het opgewonden worden werkt bij vrouwen als een volumeknop. Wanneer ze ontspannen is en je helemaal vertrouwd dan pas kan ze ook echt genieten van alle seksuele handelingen. 

Wanneer je haar dus helemaal hebt kunnen laten ontspannen en alle mogelijke plekken op haar lichaam hebt voorzien van aandacht - afgezien van de Yoni - dan wordt het tijd om haar vagina te verwennen.

En met haar vagina, bedoel ik niet dat je gelijk een vinger bij haar naar binnen stopt en haar laat klaarkomen. 

De Yoni massage stappenplan

Je begint ook hier van buitenaf en het is een sensuele massage zonder seksuele doeleinden:

 • Neem plaats tussen haar benen. Je kunt het best op je knieën gaan zitten.
 • Je plaatst één hand plat in het midden van haar borst en de andere hand plaats je plat op haar Yoni. Hou deze houding een minuut vast. Op deze manier kan ze wennen aan het feit dat je aan haar vulva zit. 
 • Pak je massageolie en verwarm deze tussen je handen. Masseer deze olie vervolgens met je gehele hand van de onderkant van haar vagina richting haar schaambeen. Op deze manier is haar hele vagina voorzien van olie en daarnaast is dit een zeer prettig gevoel om mee te beginnen. 
 • Wanneer haar hele vagina van glijmiddel/olie is voorzien, begin je haar buitenste schaamlippen te masseren. Dit doe je door hier lichtelijk in te knijpen in boven naar beneden en door stroken met je vingers langs haar buiten schaamlippen te maken. Wees creatief, maar doe alles rustig aan en zacht. Je kunt ook haar perineum masseren. Dit is de huid tussen haar vagina en anus.
 • Daarna wordt het tijd om over te gaan naar haar clitoris. Let op, deze is erg gevoelig dus de bewegingen moeten heel zacht en subtiel zijn. Draai allereerst rondjes met één vinger rondom haar clit. Maak vervolgens zachte stroken van boven naar benen en van links naar rechts. Doe alle handelingen langzaam en zacht!
 • Daarna wordt het tijd om bij de Yoni naar binnen te gaan. Vraag altijd eerst om toestemming! 
 • Heeft ze toestemming gegeven, dan wordt het tijd om met één vinger druk uit te oefenen op haar opening. Wanneer ze er helemaal klaar voor is, zal je vinger vanzelf naar binnen glijden. Verken vervolgens de opening van haar Yoni. Maak langzame ronddraaiende bewegingen.
 • Vervolgens wordt het tijd om over te gaan naar haar G-spot. Vanuit de opening maak je langzame ronddraaiende bewegingen over de bovenkant van haar vaginawand. Bij iedere cirkel ga je iets dieper totdat je haar G-spot bereikt op ongeveer 3-4 cm diepte. 
 • Eenmaal haar G-spot bereikt - die je kunt herkennen aan geribbelde/sponsachtige huid? Dan wordt het tijd deze te masseren. Maak ronddraaiende bewegingen en wissel die af met een strokende beweging. Voer vervolgens langzaam de druk en de snelheid op. Je kunt dit combineren met clitorisstimulatie (je hebt immers je duim vrij). De kans is groot een orgasme optreed. Zo niet, dan is dat niet erg aangezien dat het doel totaal niet is van deze massage.
 • De cooling down: beweeg steeds langzamer je vingers en verwijder deze langzaam uit haar vagina. Masseer haar lichaam nog met een paar halen van haar schaambeen naar haar borst en dek haar vervolgens af met een deken. Laat haar vervolgens met rust en geef haar de ruimte om na te genieten. 

#8 Laat alle verwachtingen los

Bij een normale erotische massage, eindigt de massage vaak in een soort van voorspel waarbij verwachtingen ontstaan. Negen van de tien keer draait dit uit op seks.

Bij een tantra massage heb je geen verwachtingen. 

Je gaat diegene niet zomaar intiem betasten om vervolgens over te stappen op seksuele handelingen. 

 • Een tantra en Yoni massage draait helemaal om geven zonder te nemen. In dit geval ben jij de gever en is je partner de nemer

Wanneer je van plan bent een tantra-massage te geven en te eindigen met een Yoni massage, dan is het de bedoeling dat de vrouw geen seksuele handelingen terug doet.

Wanneer een vrouw weet dat er absoluut niks van haar verwacht wordt, dan pas is het mogelijk om haarzelf volledig te laten gaan. En dat brengt vaak hele mooie dingen met zich mee. 

Je laat als man dus alle verwachtingen los. Ga langzaam te werk en bouw de spanning ook heel langzaam op.

Kijk vervolgens hoe je partner reageert op deze aanrakingen. Hierdoor kom je er precies achter welke delen van haar lichaam erg gevoelig zijn.

Na het eindigen van de Yoni massage laat je haar met rust;) 


#9 Tantra eindigt niet met seks

Ik heb het je al meerder malen gezegd, bij een tantra massage is het niet de bedoeling dat deze erotische massage eindigt met seks (penetratie). 

Ik begrijp dat dit voor mannen een lastige kwestie is, aangezien je een naakte vrouw voor je hebt liggen die jij vervolgens vaginaal stimuleert. Maar het idee is juist dat er geen verwachtingspatroon gecreëerd wordt voor haar. 

Na de Yoni massage begin je haar dus niet te penetreren. Hoe lastig dit ook is, het is niet de bedoeling. 

De kans is groot dat jij de volgende keer aan de beurt bent met een Lingam massage. En ook deze eindigt niet in seks. Ook hier is het de bedoeling dat er niks van jou wordt verwacht.

De rollen draaien dus volledig om. 

Hoe lekker is het als jij de enige bent die verwend wordt en je niet druk hoeft te maken over wat er daarna volgt. 

Als jullie het vervolgens beiden zelf willen, dan moet je het natuurlijk zelf weten, maar het is officieel niet de intentie van een Yoni of tantra massage. 

En geloof mij, als seks na de tantra massage eenmaal gebeurt, dan gebeurt het waarschijnlijk altijd. Hierdoor is de kans aanwezig dat de vrouw zich niet helemaal kan openstellen tijdens de tantra en Yoni massage omdat ze weet dat ze vervolgens weer aan de bak moet. 


#10 Oefening baart kunst

Tijdens de massage, maar zeker ook als je een aantal massages in serie doet, dan word je op den duur steeds vrijer. 

In eerste instantie zul je misschien denken dat dit soort massages gek zijn. Dat dacht ik namelijk ook. Totdat je het een aantal keer hebt uitgevoerd en weet hoe prettig deze massages zijn. En hoe goed ze zijn voor je relatie. 

Je kunt door dit soort massages elkaars lichamen beter leren begrijpen en grenzen verleggen:

Wat tijdens de eerste massage nog moeilijk was om los en toe te laten, wordt in de daaropvolgende massages steeds makkelijker. Dit is een heel natuurlijk proces.

Het vertrouwen dat hetgeen wat je doet ook goed is, maakt dat de ontspanning en overgave groter wordt. Je komt nader tot elkaar. Zelfs als jullie al een hele lange tijd bij elkaar zijn. 

Baad het niet dan schaad het niet. Het is zeker het proberen waard. 

"Het Meesterminnaar Principe"

Je weet nu precies hoe je haar een tantra massage moet geven. Maar dat maakt jou natuurlijk niet gelijk een meester in bed. 

Een tantra massage is leuk voor de afwisseling, maar het is niet de bedoeling dat het ter vervanging van seks gebeurt. 

Om een meester in bed te worden kun je het beste mijn Meesterminaar Principe gebruiken. Hierin leg ik je stap voor stap uit hoe haar beste kunt verwennen. 

Het zorgt er niet alleen voor dat ze opgewonden wordt en snel klaarkomt, maar het orgasme dat ze krijgt is ook zo goed dat ze je na afloop vol verbijstering aan zal kijken je vraagt wat je in godsnaam hebt gedaan.

Wil je weten hoe het werkt?

Laat me het dan privé en discreet met je delen.

Klik op de afbeelding hieronder, vul je e-mailadres in en dan stuur ik het direct gratis & privé naar je inbox.

Luuk Zwart

Over de auteur

Luuk Zwart is seksexpert en coacht sinds 2015 mannen & vrouwen om beter in bed te worden en een spannender seksleven te krijgen. Hij is als sekscoach ook in het Engels actief en heeft inmiddels meer dan 400.000 volgers verspreid over de hele wereld. Zijn boeken hebben meer dan 30.000 mannen en vrouwen bereikt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word een god in bed met het boek dat 12.000 mannen (en meer dan driedubbel zoveel vrouwen) hebben getest 

>