17 Gekke Voedingsmiddelen Die Een Laag Libido Snel Verhogen

17 Gekke Voedingsmiddelen Die Een Laag Libido Snel Verhogen

Een laag libido als man of vrouw hebben is ontzettend rot.

Gelukkig zijn er verschillende (natuurlijke) voedingsmiddelen die je libido kunnen verhogen.

In dit artikel leer je 17 voedingsmiddelen die je kan eten om je zin in seks te verhogen zonder het gebruik van medicijnen.

More...

In deze 17 tips leer je:

 • Waarom je soms out of the box moet denken om je libido te verhogen - niet alle voedingsstoffen kan je in 'gewone' producten vinden
 • De reden waarom je 'verboden' vetten moet hebben - dit zal wonderen doen voor je libido en smaakpapillen
 • 4 beste vloeistoffen die libidoverhogend werken bij mannen en vrouwen
 • Waarom je dit sportsupplement vanaf nu DAGELIJKS moet innemen - zelfs wanneer je nooit sport 
 • Wat je moet weten over voldoende calorieën eten en het 'afvallen dilemma'  

Maar eerst:

Hoe je een laag libido makkelijk kan verhogen zonder medicijnen

Een 'running joke' van onze maatschappij is dat mannen aan niets anders denken dan seks. Je hebben een hoog libido en willen daarom hun piemel in alles steken met een hartslag.

Hoewel een deel van de mannen ongetwijfeld zijn pik in alles met een hartslag wil steken (inclusief dieren), geldt dit niet voor alle mannen.

Veel mannen, waaronder waarschijnlijk jij, hebben juist een laag libido.

Futloos zijn en geen zin in seks hebben zijn aspecten die jou leven als man niet leuker maken. Seks is, hoe je het wendt of keert, een belangrijk onderdeel van je leven. Maar dat is het nu niet. Daarom wil jij je libido verhogen als man.

1001 producten om te eten... waar moet je beginnen?

Je weet niet waar je moet beginnen met je dieet. Je weet namelijk niet wat je lage libido veroorzaakt. Dat maakt een libido verhogen nogal lastig... tenzij je natuurlijk Luuk Zwart heet.

Want het libido verhogen van een man is eigenlijk vrij makkelijk.

Er zijn verschillende dingen die je kan doen om binnen enkele weten je testosteronspiegel te verhogen.

De testosteronspiegel is bij mannen vrijwel de enige brandstof voor een gezond en hoog libido.

Hoewel psychologische factoren (onzeker zijn over je lichaam etc) meespelen, kan een hoge testosteronspiegel je dat doen vergeten wanneer je naakt met een vrouw in bed ligt.

Hoewel sporten en aan jezelf werken ontzettend belangrijk is voor je testosteronspiegel, zal ik daar in deze blog geen woorden aan wijden. Je zal in deze blog namelijk 17 voedingsmiddelen leren die je testosteronspiegel zullen verhogen.

Daarmee zal ook je libido stijgen. Als je de tips goed toepast, zal jij binnen no time je dame meerdere malen per week hard nemen. Ook zij zal je dankbaar zijn voor het lezen van deze blog.


#1 Vitamine D

Ok. Hoewel deze blog over voedingsmiddelen gaat, moet ik eerlijk bekennen dat ik sommige producten erin heb verwerkt die meer gezien worden als supplementen.

Omdat het enerzijds niet goed verkrijgbaar is in Nederland (zoals tip #2) en anderzijds omdat het niet als voedingsmiddel beschikbaar is.

Denk hierbij aan vitamine D. Dit stofje is eigenlijk geen voedingsstof maar een hormoon. Het is bij heel veel processen in het lichaam betrokken. Ook het mannelijk en vrouwelijk libido verhogen.

VITAMINE D BRONNEN IN NEDERLAND


Hoewel er wel vlees (zalm) en planten zijn waar vitamine D in voorkomt, zijn de hoeveelheden veel te weinig om invloed te hebben op je libido. Daardoor blijven er drie verschillende manieren om meer vitamine D aan te maken of binnen te krijgen:

 • Zonnestralen opvangen met je huid
 • Onder de zonnebank gaan
 • Supplementen nemen

Idealiter wil je zo'n 50-70 ng/mL in je bloed hebben.

Helaas zullen er maar weinig mensen rondlopen met zoveel vitamine D in hun lichaam.

Enerzijds schijnt de zon hier niet hard genoeg en anderzijds dragen we teveel kleding waardoor jij die zonnestralen nooit om kan zetten in vitamine D.

Dat brengt ons bij optie 2.

Hoewel het zeker mogelijk is om vitamine D aan te maken onder de zonnebank...

... is dit voor je portemonnee (en kans op huidkanker) niet ideaal.

Voor 4 cent per dag je libido terugkrijgen

Er bestaan zonnebanken die minder schadelijk zijn voor je huid maar je loopt altijd een verhoogd risico op.

Waardoor we automatisch bij optie 3 komen: het slikken van vitamine D supplementen. Dit is de veiligste, goedkoopste EN makkelijkste manier om je vitamine D binnen te krijgen.

Afhankelijk van je grote heb je als man zo'n 4000-6000 IU (International Units) nodig. Bij een webshop als Body & Fit kan je capsules van hun huismerk vinden. Neem hier één of twee van per dag om je libido te verhogen.

Uit onderzoek blijkt dat het slikken van 3332 IU per dag een jaar lang je testosteronspiegel met 25% kan verhogen. Verschillende andere onderzoeken hebben hetzelfde laten zien.

Het slikken van die hoeveelheid vitamine D kost je letterlijk maar 4 cent per dag als je deze vitamine D haalt. Je mannelijk libido verhogen voor 4 cent per dag zou je niet eens bij stil moeten staan:

Gewoon doen vent!


#2 Eet zinkrijke voeding

Het aanmaken van testosteron, en dus ook het verhogen van je libido, heeft verschillende aangrijpingspunten wat jij kan beïnvloeden. Zo is zink één van de voedingsstoffen die invloed heeft op de hoeveelheid testosteron die je kan aanmaken.

Onderzoek laat ook zien dat het hebben van veel of weinig zink in je bloed, ervoor zorgt dat je veel of weinig testosteron in je bloed hebt.

Daarnaast blijkt het ook bepaalde negatieve effecten van teveel sporten op testosteron tegen te kunnen gaan.

Al met al genoeg reden om meer zinkrijke producten te eten.

Maar waar zit dit zoal in?

 • Eiwitrijk eten (vis en vlees)
 • Melk
 • Kaas
 • Bonen
 • Yoghurt
 • Oesters (snap je nu waarom het als afrodisiacum wordt gebruikt?)

Het is over het algemeen aan te raden om je voedingsstoffen uit voeding te halen in plaats van supplementen. Maar indien het bovenstaande je niet trekt, kan het handig zijn om zinksupplementen te slikken.

Neem nooit meer dan 40 mg per dag aangezien dat de bovengrens voor volwassenen is. Teveel nemen kan ervoor zorgen dat je andere mineralen, vooral koper, niet kan opnemen. Ook kan jij je misselijkheid ervaren.


#3 Eet de verboden vetten

Vele mensen eten tegenwoordig alleen maar enkel- en meervoudig onverzadigde vetten. Hierbij moet je vooral aan olijfolie, avocado en noten denken.

Allemaal leuk en aardig. Maar je hebt ook verzadigde vetten nodig om je testosteronspiegel een boost te geven. Ja, verzadigd vet.

Het vet wat je zogenaamd hartaanvallen zou geven en je bloedvaten zou verstoppen als goedkope vaatwastabletten.

Sommige onderzoeken laten zelfs zien dat weinig (verzadigd) vet in je dieet hebben een negatief gevolg heeft voor je testosteronspiegel.

Je libido verhogen als man en vrouw doe je dus door meer vet te eten.

Goede bronnen om aan te denken zijn:

 • Olijfolie
 • Noten
 • Vettig vlees
 • Kokosboter
 • Eieren
 • Boter
 • Avocado's

Je vraag je misschien af hoe je makkelijk verzadigd vet kan herkennen. Heel simpel. Dit is eigenlijk altijd vet wat niet 'stroomt'. Het is dus hard vet.

Denk hierbij aan kokosboter en bakboter. Olijfolie kan bijvoorbeeld onder 'normale' omstandigheden niet hard worden. Dat komt omdat het geen verzadigd vet bevat.


#4 Ashwagandha

Het klinkt als iets uit een Harry Potter film. Een toverspreuk waarmee een libido verhogen in twee seconden geregeld kan worden. Helaas is dit niet het geval. Maar het komt wel aardig dichtbij magie wat betreft voeding en supplementen.

Hoewel deze Indiase kruid verschillende geneeskrachtige claims geeft gekregen van verschillende shamannen, is de realiteit helaas minder spannend.

Hoewel het je niet de kracht van een paard geeft (wat de werkelijke vertaling is van de kruid), geeft het je penis wel de nodige superkrachten. Het werkt namelijk libidoverhogend.

Onderzoek laat namelijk zien dat het een 'adaptogeen' is.

Dit zijn stofjes die je lichaam stressbestendiger maken en je stresshormonen laten dalen.

Zo blijkt 60 dagen lang dit supplement slikken, je stresshormoon cortisol met 27% te verlagen.

Tig van andere onderzoeken laten soort gelijke resultaten zien.

Hoe minder cortisol je in je lichaam hebt zweven, hoe meer testosteron je zal hebben. Dit betekent automatisch ook dat je libido hoger zal zijn wanneer je cortisol laag is.

Studies waarbij het testosteron gemeten wordt laten ook een stijging van 16-40% zien afhankelijk van je gezondheid als man. Des te onnatuurlijk laag je testosteronspiegel is, des te meer winst er te behalen valt.

Ondanks de exotische naam van de kruid, is het in Nederland goed verkrijgbaar. Menig webshop die het te koop aanbiedt.


#5 Gember

Gember wordt in de voedingswereld geprezen om zijn anti-ontstekende werking. Maar je hoort geen ziel iets zeggen over het effect wat het heeft op het verhogen van je libido.

Verschillende studies op dieren laten zien dat gember 'androgene' (mannelijke) effecten heeft op mannen.

Het kan zelfs gebruikt worden voor het libido verhogen.

Zelfs bij menselijke kandidaten zijn er positieve effecten gevonden.

In een groep met onvruchtbare mannen, kon gember de testosteronspiegel met 17% verhogen. Of dit ook het geval in in vruchtbare mannen, konden de onderzoekers niet zeggen.

Baat het niet dan schaadt het niet right? Gember kan je het beste drinken als thee of in Aziatische gerechten verwerken. Dat is hoe het traditioneel gebruikt worden.


#6 Granaatappel

Onlangs ben ik verslaafd geworden aan de smaak van POM Wonderful. Niet alleen smaakt die shit supergoed maar blijkt het ook nog eens het één en ander te doen met je testosteronspiegel.

Twee weken granaatappelsap drinken blijkt je testosteronspiegel met 24% te verhogen.

Daarnaast blijkt het het je bloeddruk te verlagen en je bloedvaten (ook in je penis) op te schonen.

Hierdoor is het makkelijker om een harde pik te krijgen en houden.

Daarnaast blijkt granaatappelsap in reageerbuisjes ook anti-oestrogeen werkingen te hebben.

Wat natuurlijk goed is aangezien oestrogeen een vrouwelijk hormoon is.

Vergeet dus niet, om net als ik, dagelijks een glaasje granaatappelsap te nemen. Je libido verhogen op deze manier is erg lekker. Believe me.


#7 Lever

Yep. Je leest het goed. Je moet vaker lever eten. En dan bedoel ik niet leverworst of lever paté. Ik heb het over echte lever. Van welk dier het is, maakt niet zoveel uit.

Hoewel de gedachte wellicht heel smerig klinkt, is het eten van lever één van de beste die je kan doen om je libido te verhogen. In lever zit namelijk:

 • Choline
 • Alle B-Vitamines
 • Zink
 • Koper
 • Vitamine A
 • Vitamine K2

Al het bovenstaande is betrokken bij het aanmaken van testosteron in je lichaam. Meer dan één keer per week lever eten is niet nodig. Google lekker een recept om een paar leverrecepten in je arsenaal te hebben.


#8 L-carnitine

L-carnitine klinkt fancy. Maar het is een aminozuur wat natuurlijk in vlees voorkomt. Een aminozuur is niets meer dan de bouwsteen van eiwitten.

Normaal gesproken wordt L-carnitine gebruikt als supplement om meer vet te verbranden of je beter te kunnen concentreren.

Carnitine zorgt ervoor dat vet naar je mitochondriën wordt verplaats om verbrand te worden voor energie.

Dus in theorie zorgt dit ervoor dat je meer vet kan verbranden en meer energie kan hebben.

Allemaal leuk en aardig maar het bovenstaande is eigenlijk nooit 'echt echt' bewezen. Maar wat wel interessant is dat carnitine ervoor zorgt dat je meer actieve androgene receptoren krijgt.

Hierdoor wordt je lichaam gevoeliger voor de hoeveelheid testosteron die aanwezig is. Daardoor wordt het effect van de hoeveelheid testosteron in je lichaam veel groter.

Hoewel het eten van vlees wel wat L-carnitine met zich mee zal brengen, zal dat over het algemeen niet genoeg zijn.

Maar zo'n 2 gram L-carnitine per dag slikken kan blijkbaar al de gewenste effecten van hierboven opwekken in je lichaam. Je libido verhogen door ontzettend veel rood vlees te eten is overigens niet handig. Bij tip #13 leer ik je waarom.


#9 Zalm

Het eten van vette vis moet een hoeksteen worden in je dieet om je libido te verhogen. De omega-3 vetten in vis zijn ontzettend gezond voor je lichaam.

Ze bestrijden depressie, ze zorgen ervoor dat je bloedvaten gezond blijven en ze verhogen op een natuurlijke manier je testosteronspiegel.

Dit doen ze door de productie van het luteïniserend hormoon (LH) te verhogen. Dit zorgt ervoor dat je testosteronspiegel ook omhoog gaat aangezien het LH hormoon de productie ervan aandrijft.

Idealiter eet je twee keer per week zalm en neem je dagelijks twee tot vijf visolie capsules. Aangezien omega-3 vetten binnen normale doseringen alleen maar gezonde bijwerkingen hebben, is er geen reden om dit NIET te doen.


#10 Drink koffie

Groene thee is de afgelopen jaren geprezen om zijn gezonde effecten op het lichaam.

En ik ben hier niet om het de grond in te drukken.

Het beschermt je tegen verschillende vormen van kanker, beschermt je tegen diabetes type 2 en is goed voor je cardiovasculaire systeem.

Het kan zelfs in mindere mate helpen om je gewicht te laten verliezen.

Gewicht verliezen (wanneer je overgewicht hebt) verhoogt ook je testosteronspiegel.

Maar helaas moet ik hier het sprookje beëindigen. En daar zijn verschillende redenen voor:

 • Groene thee is één van de voedingsmiddelen met het meeste fluoride en fluoride blijkt je testosteronspiegel te verlagen
 • Wanneer ratten worden ingespoten met groene thee extract, daalt hun testosteronspiegel met 70%
 • Veel groene thee geven aan ratten (gelijk aan 5-20 koppen thee in mensen) zorgt ervoor dat hun testosteronspiegel met 25-78% daalt

WAAROM JE KOFFIE MOET DRINKEN

Je kan daarom beter koffie drinken. Niet alleen omdat koffie beter smaakt maar ook omdat het positieve effecten heeft op je testosteron:

 • 4 mg/kg cafeïne een uur ingenomen voor het sporten verhoogt je testosteronspiegel met 12%
 • Des te meer cafeïne je neemt, des te horen je testosteronspiegel zal zijn
 • Cafeïne is een zogenaamde niet-selectieve PDE inhibitor, wat de afbraak van cAMP vertraagt (een stofje die nodig is voor het aanmaken voor testosteron)

De voordelen van koffie, naast hetgeen wat te maken heeft met je testosteronspiegel, ontstaan bij meerdere koppen per dag. Het enige 'nadeel' is dat je hierdoor een beetje verslaafd kan raken aan cafeïne. Je libido verhogen heeft zo zijn prijs.


#11 Blijf water drinken

Niet alleen het drinken van koffie is goed voor je lichaam. Ook de niet zo spannende vloeistof genaamd water blijkt ontzettend goed te zijn voor je lichaam.

Het heeft invloed op je denkvermogen, hoe intensief je kan sporten en elke andere lichaamsfunctie die je kan verzinnen. Dus ook je libido verhogen.

Vooral tijdens het sporten is het belangrijk om water te drinken. Aangezien lichtelijk uitgedroogd zijn ervoor zorgt dat je testosteron en groeihormonen minder hard toenemen.

En tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je cortisolspiegel stijgt.

Wat nog slechter is voor je testosteronspiegel.

In meerdere studies is aangetoond dat milde uitdroging van 1-2% ervoor zorgt dat je cortisolspiegel stijgt en je testosteronspiegel daalt.

Hoe erger de uitdroging is, hoe erger dit is voor je libido.

Nu snap ik dat het niet makkelijk is om te weten hoeveel procent je uitgedroogd bent. En hopelijk hoeft het ook niet zo ver te komen.

Het enige wat je moet doen is de hele dag door (vooral tijdens het sporten) water blijven drinken. Jij zal je libido verhogen en de dames zullen genieten van de raket in je broek.


#12 Creatine

Serieus, dit is één van de weinige supplementen die je MOET slikken als 'mens' naast vitamine D en vis olie. Ook wanneer je niet sport.

Creatine is een natuurlijk aminozuur wat in kleine hoeveelheden voorkomt in voeding.

En een reusachtige berg aan onderzoek laat zien dat je sterker en breder wordt wanneer je het neemt... en sport natuurlijk.

Wat het stofje doet is de energie aanmaak in je cellen verhogen.

Hierdoor kunnen je cellen op Duracell batterijen draaien in plaats van Aldi batterijen.

Geen wonder dat je daardoor sterker en breder wordt.

Ook zal het je libido verhogen door je testosteronspiegel te laten stijgen. En dat komt niet door de combinatie met sporten.

Ook bij mannen die niet sporten stijgt het in mindere mate. Het voordeel van creatine is het beste wanneer je het combineert met sporten. Want sporten (vooral krachttraining) verhoogt je testosteronspiegel. Combineer beide om makkelijk je libido te verhogen.


#13 Eiwitten in de juiste hoeveelheid

Extremen zijn eigenlijk nooit goed. Extreem gelukkig zijn kan ervoor zorgen dat jij de wereld iets te rooskleurig zit. Dat kan op langere termijn voor flinke teleurstelling zorgen.

Het is belangrijk om een balans te hebben in vele dingen. Dat brengt voor de meeste mensen een voldaan gevoel met zich mee.

Hetzelfde geldt voor je dieet.

Online kan je ontzettend veel 'diëten' vinden. Elk dieetguru probeert je 'zijn' dieet aan te smeren door alleen de voordelen te overdreven en de nadelen niet te noemen.

De één promoot een koolhydraatrijk dieet en een ander promoot een koolhydraatarm dieet. Wie of wat je wil geloven moet je zelf weten maar wat wel vast staat is dat het eten van weinig eiwitten ervoor zorgt dat je testosteronspiegel laag wordt. En met laag heb ik het over ECHT laag.

Teveel eiwitten werken libidoverlagend

De ideale hoeveelheid eiwitten per kilogram lichaamsgewicht is 1,76. Daarna is de hoeveelheid eiwitten die je eet alleen maar belastend voor je lichaam.

Teveel eiwitten eten (ondanks dat bodybuilders dit graag negeren) zorgt ervoor dat je lichaam onnodig hard moet werken en zodoende je cortisolspiegel stijgt.

En zoals je inmiddels weet wil je dit stofje ten allen tijden vermijden. Het eten van een extreem eiwitrijk dieet blijkt uit onderzoek je testosteronspiegel met 36% te verlagen.

VEEL EIWITTEN = WEINIG TESTOSTERON

Hoe meer eiwitten je eet, des te minder testosteron je zal hebben:

Wederom: het hanteren van extremen in je lichaam is niet goed. Wat betreft eiwitten wil je zo'n 20 tot 25% van je dieet hieruit hebben bestaan. De rest mag je naar behoefte verdelen tussen koolhydraten en vetten.

Overigens zijn dierlijke eiwitten beter voor je testosteronspiegel dan plantaardige eiwitten. Yeah sure, je kan een vegetarische of veganistische atleet vinden die gebouwd is al een Hummer.

Maar uit onderzoek blijkt toch echt dat je testosteronspiegel het hoogst is wanneer je dierlijke eiwitten naar binnen smikkelt.


#14 Horny Goat Weed

I know het is een vreemde naam. Het komt omdat geiten 'horny' worden wanneer ze dit eten. Eigenlijk worden ze niet echt geil. Het werkt erectie bevorderend waardoor men dacht dat de geiten geil werden.

Dat komt omdat het stofje icariin wat in horny goat weed zit een zogenaamde PDE-5 antagonist is. Dat is ook het werkingsmechanisme van Viagra.

Het bevordert dus je vermogen om een stijve te krijgen.

Maar ook blijkt het stofje icariin testosteron te kunnen verhogen en te kunnen imiteren. Wat natuurlijk bevorderlijk is voor je libido.

Het kan geen kwaad om dit middel te gebruiken maar een voorstander van middelen als Viagra ben ik niet. Er is van Viagra bekend dat je 'viagra afhankelijk' kan worden. Daardoor wordt het het onmogelijk om zonder het stimulerende middel een stijve te krijgen. Verre van ideaal.


#15 Libido verhogen met sushi

Studies hebben aangetoond dat je schildklierhormoon T3 de testosteronproductie in je cellen van Leydig stimuleert.

Dit zijn cellen in je ballen die testosteron aanmaken in aanwezigheid van het luteïniserend hormoon. Wanneer je weinig T3 hebt, zorgt het er ook voor dat je weinig testosteron hebt. Dat zorgt voor een laag libido.

Hypothyreoïdie (slecht werkende schildklier) 'vervrouwelijkt' mannen als het ware. Niet alleen heb je een lage testosteronspiegel. Ook is je prolactine (een hormoon was testosteron verlaagt) en oestradiol (vrouwelijk geslachtshormoon) sterk verhoogd.

Dit kan zelfs bij bepaalde mannen ertoe leiden dat ze borsten ontwikkelen. Hoewel het hebben van borsten in je leven leuk is, is het minder leuk als jij als man de drager bent.

Een hypothyreoïdie kan om verschillende vormen ontstaan. Vele hiervan heb je niet in de hand. Denk hierbij aan genetische afwijkingen. Maar wat je wel in de hand hebt is de hoeveelheid jodium die je per dag krijgt.

Helaas is zijn er weinig producten met jodium

Hoewel er tegenwoordig jodium in brood wordt gedaan om een goiter te voorkomen, is dit niet altijd voldoende voor de juiste testosteronspiegel.

Je libido verhogen doe je dus door meer jodium te eten. Klinkt makkelijk maar in werkelijkheid is dat beste moeilijk.

Er zijn maar weinig producten die genoeg jodium bevatten. De beste bron is het eten van zeewier bladeren. Die zitten ontzettend vol met jodium. Het eten van één gram aan zeewier bladeren is vaak genoeg.

Pas op dat je niet TEVEEL eet! Jodium vergiftiging is ontzettend gevaarlijk en kan zelfs je schildklier hormonen compleet platgooien. Het is daarom raadzaam om voorzichtig te doen.

Haal vooral geen 'kelp' in huis.

Dit is een zeewier soort die goedkoop is en gevaarlijk veel jodium bevat. De zeewier in de supermarkt waar je sushi mee maken is het veiligste. Het zou spijtig zijn als jij je schildklier kwijtraakt bij het libido verhogen.


#16 Tongkat Ali

Tongkat Ali klinkt als het kleine broertje van Muhammed Ali. Het enige wat het met Muhammed Ali als overeenkomst heeft, is dat het je mannelijk kan laten voelen. Het werkt namelijk een beetje als honry goat weed.

Het verhoogt je testosteron, blokkeert oestrogeen, verhoogt de kwaliteit van je erectie en zorgt ervoor dat je minder snel klaarkomt.

I know. Het klinkt als een wondermiddel en als je de onderzoeken leest lijkt het hier ook op.

Wel moet ik erbij zeggen dat deze onderzoeken veelal in dieren zijn gedaan.

Maar gelukkig is het één en ander ook in mannen getest. Uit onderzoek blijkt dat zowel de mobiliteit als volume van je sperma toeneemt wanneer je dit spul neemt. Allemaal leuk en aardig... maar je libido verhogen zal dat niet... toch?

Gelukkig blijkt het ook je testosteronspiegel met 37% te verhogen en je cortisolspiegel met 16% te verlagen vergeleken met een placebo.

Indien je dit spul koopt, zorg ervoor dat je de kwalitatieve 200:1 verdunning van Tongkat Ali haalt. Dit het beste.


#17 Calorieën over het algemeen

Je libido verhogen doe je het beste door genoeg te eten. Dat is één van de belangrijkste dingen die je moet en kan doen als man. Wanneer je lichaam niet genoeg calorieën heeft, is het aanmaken van testosteron niet een prioriteit.

Wanneer je een lange periode erg weinig calorieën eet, zal je lichaam letterlijk het voorplantingssysteem stopzetten om de belangrijke organen en processen in je lichaam van energie te voorzien.

Er is een leuk onderzoek gedaan:

 • Groep 1 at 'clean' maar te weinig (tussen 1350-2415 kcal)
 • Groep 2 at 'gewoon' maar genoeg (tussen 2145-3537 kcal)

Wat bleek? Ondanks dat groep 1 super gezond at, hadden ze 31% minder testosteron.

Dit is natuurlijk niet een reden om ineens ongezond te eten om je testosteronspiegel omhoog te krikken.

Voor optimale testosteronspiegels moet je 'genoeg' of zelfs een beetje teveel eten. In ieder geval niet te weinig.

Alleen er is één groot probleem wat betreft overgewicht en testosteron.

Het 'afvallen' dilemma

Wanneer je overgewicht hebt, heb je een lagere testosteronspiegel. Maar al je besluit om minder te eten om af te vallen... krijg je ook een lagere testosteronspiegel.

Dus... wat nu?

Natuurlijk kan je het beste eerst afvallen (ondanks een lager libido) omdat dit tijdelijk is. Daarna kan je weer genoeg eten en zal je libido stijgen.

Maar als je besluit dik te blijven, zal je dit voor altijd zijn.

Om het effect van een verlaagd libido door 'te weinig' eten te beperken, kan je het beste maximaal 15% onder je onderhoud caloriebehoefte eten. Hiervan is aangetoond dat het weinig impact heeft op je testosteronspiegel.

"Het Meesterminnaar Principe"

Het hebben van een laag libido is kut maar het hoeft niet te betekenen dat jij daardoor je dame niet kan bevredigen in bed. Sterker nog... je hebt niet eens je piemel nodig om haar de beste seks van haar leven te geven.

Als je mijn Meesterminnaar Principe gebruikt, zal je haar verslaafd maken aan seks met jou. Ongeacht hoe hoog of laag je libido is.

Wil je weten hoe het werkt?

Laat me het dan privé en discreet met je delen.

Klik op de afbeelding hieronder, vul je e-mailadres in en dan stuur ik het direct gratis & privé naar je inbox.

Luuk Zwart

Over de auteur

Luuk Zwart is seksexpert en coacht sinds 2015 mannen & vrouwen om beter in bed te worden en een spannender seksleven te krijgen. Hij is als sekscoach ook in het Engels actief en heeft inmiddels meer dan 400.000 volgers verspreid over de hele wereld. Zijn boeken hebben meer dan 30.000 mannen en vrouwen bereikt.

 • Luuk,
  prachtig artikel wederom!
  Een vraag, puur uit interesse.

  als ik het goed begrijp neem jij elke dag bovenstaande voeding/drankjes/supplementen?
  Van sommige combinaties beweert men namelijk dat het niet goed is zoals koffie met crea.

  om alles elke dag te nemen.. straks ontplof die raket nog

  • Luuk Zwart schreef:

   Hey Robert,

   De vitamine D en creatine neem ik wel elke dag. De voedingsmiddelen (die je echt kan eten) probeer ik elke dag te nemen. Producten als Tongkat Ali etc heb ik voorlopig nog niet nodig. Wellicht dat mijn testosteron nog verder zal stijgen maar op dit moment mankeert er niets aan mijn libido 😉

   Dat de combinatie van crea en koffie slecht is ken ik niet. Crea stimuleert je lichaam via compleet andere wegen dan koffie. Beide stofjes zijn gezond dus het zou mij vreemd lijken als de combinatie ineens ongezond zou zijn. Persoonlijk heb ik geen vreemde bijwerkingen gemerkt oid.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Word een god in bed met het boek dat 12.000 mannen (en meer dan driedubbel zoveel vrouwen) hebben getest 

  >