Ze Kan Geen Orgasme Krijgen? 4 Oorzaken Van Anorgasmie + 7 Tips

Ze Kan Niet Komen? 7 Tips Om Haar Over De Drempel Te Helpen

Je hebt een flink probleem als je dame geen orgasme kan krijgen en jij niet weet waar dit aan ligt.

Het zal jullie relatie flink verslechteren en voor veel frustratie zorgen als je niet weet wat je hieraan kunt doen.

In dit artikel leer ik jou daarom de oorzaken van anorgasmie en geef ik jou 7 effectieve tips om haar over de drempel te helpen in bed.

More...

Waarom ze last heeft van anorgasmie

Hieronder is een video die ik maakte in het Engels over dit onderwerp. Bekijk hem, en lees dan verder.

Ok, ze kan niet komen en jij weet niet wat de f*ck je kunt doen om haar een intens orgasme te bezorgen. 

Mijn vriend (of vriendin)... je bent niet de enige in deze situatie. Veel mannen EN vrouwen weten niet hoe ze hun partner over de orgasme drempel kunnen helpen in bed. Al moet ik eerlijk bekennen:

Mensen zeggen vaker "ze kan niet komen" dan "hij kan niet komen"

Wanneer een man namelijk niet kan klaarkomen, kunnen er grotere dingen spelen.

Bij een vrouw hoeft dit niet het geval te zijn. Een net iets te koude slaapkamer kan ervoor zorgen dat ze niet kan klaarkomen. 

Om te voorkomen dat jij bepaalde "ze kan niet komen" fouten maakt in bed, zal ik je eerst de meestvoorkomende oorzaken geven waarom vrouwen niet klaar kunnen komen in bed.

Zo kun je zelf peilen waar het 'fout' gaat bij jou.

Daarna geef ik je 7 makkelijke maar zeer effectieve tips om haar over de extase drempel te helpen als ze nu geen orgasme kan krijgen.

4 oorzaken waarom ze geen orgasme kan krijgen

De redenen waarom vrouwen niet klaar kunnen komen - afgezien van anatomische afwijkingen etc - zijn eigenlijk op één hand te tellen. 

Wanneer de gemoedstoestand van een vrouw niet 100% in lijn staat met de seks, zal haar vermogen om een orgasme te krijgen uitblijven. De vorige zin was een dure manier om te zeggen:

Als haar hoofd en lichaam niet in één lijn staan, zal ze niet komen.

Als je dame een orgasme kan krijgen wanneer ze 'alleen' bezig is, is er geen reden waarom ze het vanuit anatomisch perspectief niet bij jou kan krijgen. Blijkbaar werkt haar clitoris etc prima.

Er speelt dus meer.

#1 Ze slikt de 'verkeerde' pillen

Dat seks een bezigheid is die je veelal zonder kleren doet en waar twee lichamen (of meer) bij betrokken zijn, hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen.

Maar seks speelt voor een groot deel ook tussen de oren. Ik durf zelfs te stellen dat wat er tussen de oren van een vrouw speelt veel belangrijker is dan wat jij lichamelijk met haar doet.

anorgasmie door medicijnen

Wat er tussen de oren gebeurt heb je deels zelf in de hand - denk aan je zelfvertrouwen, fantasieën en je kijk richting seks - maar voor een groot deel heb je het ook niet in de hand.

Je brein wordt gedreven en gestuurd door neurotransmitters. Bij seks zijn vooral dopamine en serotonine betrokken. Deze twee stofjes zorgen ervoor dat seks zo lekker voelt.

Maar wanneer je een psychologische of psychische stoornis hebt, zijn verschillende neurotransmitters (vooral dopamine en serotonine) flink verstoord. Dit is ook de reden waarom mensen met een depressie vaak geen zin hebben in seks.

Doordat ze vervolgens nooit seks hebben, wordt de depressie alleen maar erger. Zo krijg een sneeuwbal effect waarbij je geen orgasme wil en kunt krijgen.

Sneeuwbal effect van medicatie

Nu denk je misschien dat het slikken van de juiste medicatie dit allemaal kan verhelpen... maar helaas moet ik je teleurstellen. 

Antidepressiva en antipsychotica veroorzaken zelf ook het onvermogen om een orgasme te krijgen (anorgasmie).

Hierdoor lost dus niets je probleem op en maak je het waarschijnlijk alleen maar erger.

Medicijnen die anorgasmie al bijwerking hebben zijn:

SSRI's
 • Citalopram
 • Escitalopram
 • Fluoxetine
 • Fluvoxamine
 • Paroxetine
 • Sertraline
 • Venlafaxine
 • Duloxetine
TCA's
 • Amitriptyline
 • Clomipramine
 • Desipramine
 • Dosulepine
 • Doxepine
 • Imipramine
 • Maprotiline
 • Nortriptyline
MAO remmers
 • Tranylcypromine
 • Fenelzine
Overige
 • Trazodon
 • Venlafaxine
 • Mirtazapine
 • Bupropion

Alle bovenstaande middelen zijn antidepressiva. Maar helaas zijn er nóg meer middelen die deze problemen kunnen veroorzaken. Elk middel wat gebruikt wordt bij psychologische of psychische aandoeningen, heeft de potentie om je orgasme negatief te beïnvloeden.

#2 Ontspan haar richting een orgasme

Wanneer een man veel spanning voelt kunnen er twee dingen gebeuren:

 • Hij komt moeizaam / niet klaar
 • Hij komt snel klaar

Wat het effect van stress is op een man is niet van te voren te zeggen. Maar je ziet vaker dat een man sneller klaarkomt dan langzamer.

Bij vrouwen is het helaas minder verdeeld. Vrouwen komen met stress allemaal minder snel klaar.

Wanneer het plaatje en gevoel tussen de oren niet klopt, zal haar lichaam alles behalve meewerken.

Dit is ook vaak de reden waarom het lastiger is om de eerste keer dat jij seks hebt met een vrouw haar klaar te laten komen.

Het kan te spannend voor haar zijn waardoor er teveel stress in haar lichaam is. Hoewel de 'stress' positief is, blijft het effect op haar orgasme gelijk: ze zal anorgasmie ervaren.

Wat je kunt doen om haar te laten ontspannen leer ik je later in dit artikel

#3 Je doet niet wat ze lekker vindt

Heb je er weleens bij stilgestaan dat 'zij' niet het probleem is maar jij?

Een vrouw kan om verschillende redenen geen orgasme krijgen maar één van de voornaamste is een belabberde bedpartner die het verschil tussen vingeren en graven niet weet.

Het is in zulke gevallen niet geheel ondenkbaar dat ze niet klaar kan komen. Haar anorgasmie is dan niet echt anorgasmie. Het geen orgasme kunnen krijgen is dan een bijwerking van een niet bekwame bedpartner.

Maar maak je geen zorgen. Ik zal jou hier uitgebreid bij helpen in dit artikel. Je bent namelijk niet de enige man die wat verbetering kan gebruiken tussen de lakens.

#4 Je hebt geen geduld

Mannen staan niet bekend om hun geduld over het algemeen. En om wat voor biologische redenen dan ook, wordt hun geduld een stuk slechter wanneer ze hun kleren uit hebben.

Dat jij haar door dit gebrek aan geduld niet klaar kan (lees: wil) beffen of neuken is dan niet heel ver gezocht.

Mannen kunnen binnen enkele minuten (in sommige gevallen enkele stoten) klaarkomen.

Maar dat 'geluk' heeft een vrouw niet.

Daar moet je minimaal een goede 20 minuten bezig zijn voordat je vuurwerk wilt zien. 

En dan heb ik het nog niet eens over het 'juiste' doen. Dit is puur hoe lang je het moet doen.

Het probleem ligt dus niet altijd bij haar maar kan net zo hard bij jou liggen.

Gelukkig heb ik hieronder 7 tips voor je op een rijtje gezet om de bovenstaande problemen op verschillende manieren op te lossen.

Tips om anorgasmie de baas te worden

#1 Ga langs je apotheker

Dit is één van de eerste dingen die je moet checken. Dat komt omdat medicijngebruik de enige 'externe' reden is die er systematisch voor zorgt dat mannen en vrouwen geen orgasme kunnen krijgen.

Slikt ze een middel tegen een psychologische of psychische aandoening? Dan kun je het beste even in de bijsluiter kijken of er iets staat over 'seksuele stoornissen' of 'vertraagd orgasme'

Zo ja? Dan kun je het beste in overleg met een apotheker of huisarts kijken wat de mogelijkheden zijn. Hoe goed je ook bent in bed, je zult niet in staat zijn om tegen haar verstoorde neurotransmitter huishouding op te boksen.

Het is misschien een beetje onnodig om te zeggen maar stop NOOIT zomaar met medicatie. Er is een reden waarom je het krijgt.


#2 Geef haar een massage

Eén van de beste manieren om een vrouw te laten ontspannen is door haar een massage te geven. De aanrakingen zullen ervoor zorgen dat ze volledig Zen wordt.

Ook zal dit een perfecte opbouw zijn voor het voorspel.

Jullie zijn al immers naakt (of dragen het minimale van het minimale) en jij raakt haar op alle fijne plekken aan die je op haar lichaam kunt vinden.

Waar ze ook aan zat te denken voor de massage, dat zal binnen een paar minuten haar hoofd verlaten.

De stress zal samen met die gedachten haar lichaam verlaten.

Hierdoor haal je één van de grootste mentale barrières bij anorgasmie weg.


#3 Vraag haar wat ze lekker vindt

Het is misschien een vreemd en eng fenomeen voor ons mannen:

Om hulp of advies vragen.

Ons mannelijk ego vindt het om wat voor reden dan ook pijnlijk en beschamend om om hulp te vragen. Vooral aan een vrouw... in bed... terwijl je naakt bent.

Maar het is wel de kortste route om haar een orgasme te bezorgen. Zij weet namelijk beter dan wie dan ook wat ervoor nodig is om haar klaar te laten komen.

Hoewel veel trucjes in bed effectief zijn op veel vrouwen, zul je hier en daar iets aan moeten passen voor specifieke dames. In grote lijnen doe je hetzelfde maar de details moet je hier en daar aanpassen.

 Vraag haar gewoon wat ze lekker vindt en wat je eventueel anders kan doen. 

Dit kunt je het beste eerst een keer vragen buiten de slaapkamer. Een simpele "wat kan ik het beste doen om jou klaar te komen?" is eerst voldoende.

Als jullie dan seks hebben, kun je het weer aankaarten. Vertel haar gewoon dat ze je moet sturen.


#4 Gebruik externe hulp

Niemand op aarde heeft iets significant bereikt in zijn eentje. Met teamwork kom je een stuk verder.

Nu zeg ik niet meteen dat je een trio moet hebben om je dame een orgasme te bezorgen. Maar een hulpmiddel gebruiken wat haar extra goed kan stimuleren kan zeker geen kwaad. 

Het beste kun je hiervoor een vibrator gebruiken. De extra trilling zal ervoor zorgen dat ze sterker en consistenter gestimuleerd wordt. Dit kun je combineren met beffen of de seks zelfs.

Wat jij in je eentje niet kunt bereiken, kun je waarschijnlijk wel bereiken wanneer je een hulplijn inschakelt.


#5 Neem je tijd voor voorspel

Des te meer tijd je spendeert aan voorspel, des te lekker de seks voor haar zal zijn. Dat is een feit wat jij in je hersenen moet graveren. 

Elke minuut die jij voor de seks in voorspel stopt, zal elke stoot tijdens de seks lekkerder maken.

Als je op een grafiek zou uittekenen wat de invloed is van het aantal minuten voorspel op de kans dat een vrouw een orgasme krijgt, zul je zien dat het verband sterk aanwezig is.

Dit wil je misschien niet horen maar.... je moet minimaal een uur aan voorspel doen. Vooral bij vrouwen die moeilijk of (nog) niet klaarkomen bij jou. Wanneer je een vrouw een uur lang plaagt en verwent, zal het vrijwel onmogelijk zijn om geen orgasme te krijgen.

Ze zal letterlijk en figuurlijk op knappen staan.


#6 Blijf consistent

Heb je weleens naar hardloopwedstrijden gekeken waarbij de deelnemer een paar kilometer moesten rennen?

Het is typisch wat er altijd gebeurt:

De groep neemt een middelmatig tempo aan gedurende het merendeel van de race. Vlak voor het einde wordt er omhoog geschakeld en worden er eindsprinten getrokken.

Wat dit met seks te maken heeft?

Het bovenstaande is namelijk ook hoe mannen vaak seks aanpakken. Maar dit is verre van goed.

Seks is een marathon waarbij geen sprint plaatsvindt.

Vaak hoor ik van vrouwen dat mannen in het begin langzaam en lekker beffen en naarmate zij meer geluid produceert, de mannen sneller en krachtiger beffen. Dit is iets wat je niet moet doen.

Je wilt consistent zijn in de snelheid, druk en regio waar je haar beft of neukt. Teveel verandering kan storend zijn voor vrouwen waardoor ze hun orgasme niet kunnen opbouwen.

Laat je dus niet verleiden door haar geile geluidsproductie of haar kronkelende lichaam. Blijf consistent.


#7 Creatief worden bij gebrek aan succes

Ik zal niet tegen je liegen. 

Anorgasmie is zeker een ding. Het is niet altijd (wel vaak) een probleem van een dame die teveel in haar hoofd zit of een man die niet weet wat hij doet.

Hoeveel vrouwen hier last van hebben is moeilijk te zeggen omdat de wetenschap nog niet een specifieke beschrijving heeft van wat 'geen orgasme' kunnen krijgen precies is.

Is dat vaak geen orgasme kunnen krijgen? Is dat nooit een orgasme kunnen krijgen? Ook niet wanneer zij het zelf doet en elk speeltje kan gebruiken wat er bestaat?

Ongeveer 5 procent van de vrouwen kan geen orgasme krijgen om wat voor reden dan ook. Dat betekent dus ook dat het niet aan jou ligt dat je haar niet klaar kan laten komen. Deze vrouwen kunnen zichzelf ook niet klaar laten komen.

In dat geval is het beter om 'haar laten klaarkomen' niet als einddoel te hebben tijdens de seks.

Je kunt beter als doel hebben:

 • Haar een half uur lang oraal verwennen
 • Haar een nieuwe seksuele ervaring geven (bondage, rollenspel etc)
 • Seks hebben op een nieuwe locatie

Zo blijft de seks nieuw en spannend voor haar en heeft ze daardoor reden om seks met je te hebben. Overigens hoeven vrouwen niet klaar te komen om van seks te genieten. Dus als zij weet dat ze niet klaar kan komen, zit zij er minder mee dan dat jij dat zit vermoed ik.

Het Meesterminnaar Principe

Je hoeft een vrouw niet klaar te laten komen om haar verslaafd aan je te maken in bed. Een orgasme krijgen is leuk... maar een vrouw wil veel meer dan dat alleen. Ze wil iemand die haar mentaal en fysiek verwent. En dat vertel ik precies in mijn Meesterminnaar Principe.

Wil je weten hoe het werkt?

Laat me het dan privé en discreet met je delen.

Klik op de afbeelding hieronder, vul je e-mailadres in en dan stuur ik het direct gratis & privé naar je inbox.

Luuk Zwart

Over de auteur

Luuk Zwart is seksexpert en coacht sinds 2015 mannen & vrouwen om beter in bed te worden en een spannender seksleven te krijgen. Hij is als sekscoach ook in het Engels actief en heeft inmiddels meer dan 400.000 volgers verspreid over de hele wereld. Zijn boeken hebben meer dan 30.000 mannen en vrouwen bereikt.

 • Guerra Leon Annabelle schreef:

  Ik (vrouw) ben volledig mee akkoord met uw uitleg.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Word een god in bed met het boek dat 12.000 mannen (en meer dan driedubbel zoveel vrouwen) hebben getest 

  >