Feromonen Kopen Als Man? 5 Dingen Die Je Moet Weten

Feromonen Kopen Als Man? 5 Dingen Die Je Moet Weten

Wil je feromonen kopen als man (of vrouw) om het andere geslacht aan te trekken of meer seks te krijgen?

De wetenschap rondom deze stofjes is duister en fabrikanten doen alsof je onweerstaanbaar wordt door het spul.

Helaas is het niet zo rooskleurig.

In dit artikel leer ik je 5 dingen die je moet weten voordat je besluit om het te kopen.

More...

Wat zijn feromonen?

Een feromoon is een molecuul waarmee het lichaam (van jou of een dier) een boodschap kan overbrengen tussen individuen van dezelfde soort. Bij mensen hebben deze feromonen onder andere invloed op partnerselectie, behoefte aan seks en het 'ruiken' van emoties.

Vooral het stukje partner =selectie en seks zijn leuk om bij stil te staan.

Verschillende personen proberen namelijk hier flink geld aan te verdienen.

Zo doet de parfumindustrie verschillende feromonen in parfum om zo het andere geslacht voor je te laten vallen. Althans, dat is wat ze claimen.

Maar er zijn mensen die het een stukje verder nemen. Bepaalde bedrijven verkopen flesje met 'geconcentreerde' feromonen waarmee ze je proberen te overtuigen dat je daarmee meer vrouwen in je leven krijgt.

Het zal je niet verbazen dat deze flesje namen hebben als "XiSt :Friendzone Destroyer, “Resets” Feelings, Magic On Young Women".

Fabrikanten - en vooral verkopers - van deze feromonen proberen hun product geloofwaardiger te laten lijken door te verwijzen naar onderzoeken over feromonen en het effect ervan op vrouwen. 

En dat is een slim marketingtrucje. Alles wat ook maar een grammetje wetenschappelijk bewijs met zich meedraagt zorgt ervoor dat mensen het sneller kopen. Ook met feromonen.

Maar wat hiervan is waar en hoe geloofwaardig zijn deze claims?

Daarom ben ik voor jou op onderzoek uitgegaan. In dit artikel leer ik je 5 dingen die je moet weten over feromonen, seks en vrouwen. Daarna weet je of het de moeite waard is om deze chemische signaalmoleculen te kopen of niet.


#1 Veel dingen heten feromonen... maar zijn het niet

Wat feromonen precies doen zijn wetenschappers het wel over eens. Het zijn signaal moleculen om bepaalde informatie over te dragen op medemensen. Maar welke stoffen hier precies onder vallen, zijn ze het niet over eens.

Dit heeft er deels mee te maken dat het ruiken van feromonen allemaal onbewust gebeurt.

Hierdoor is het lastig om te zeggen welke stof wat doet. Daarnaast zijn feromonen bij insecten anders dan bij mensen.

Deze onduidelijkheid zorgt ervoor dat fabrikanten vrijwel elk stof kunnen labelen als feromoon aangezien het via de neus binnen kan komen.

Dus hoewel iets een feromoon wordt genoemd op het labeltje, betekent het niet dat het ook echt een feromoon is zoals ik in de intro heb beschreven.

Dit zet een beetje de toon voor de rest van het artikel.


#2 Er is nog geen echte feromoon geïsoleerd

Yep. Dit is waar. Er zijn geen feromonen geïsoleerd omdat ze als mengsel uit je lichaam komen, in kleine hoeveelheden en ook nog eens geurloos zijn. Hierdoor weet je niet welke stof wat veroorzaakt en dus ook niet wat je moet isoleren.

Wel worden geurstoffen die in mannelijk zweet voorkomen gebruikt als feromonen.

Androstadienon is één van deze stoffen. Het geeft mannelijk zweet zijn kenmerkende geur.

Echte feromonen ruik je niet bewust dus kun je dit niet als feromoon zien.

Maar dit stofje (en soortgelijke zweetgeurtjes) blijkt wel degelijk invloed te hebben op vrouwen. Hier straks meer over.

Dus voor de duidelijkheid: echte geurloze feromonen zijn vooralsnog niet geïsoleerd puur omdat dit praktisch erg lastig is. Er zijn wel geurstoffen gevonden die zich gedragen als feromonen die in parfums en flesje worden verwerkt voor veel geld.


In sommige gevallen worden dierlijke feromonen gebruikt in menselijke producten. Hierdoor kun je technisch gezien zeggen dat er feromonen in zitten... alleen zal dit NOOIT een werking hebben op een vrouw. Het effect is namelijk diersoort gebonden.


Het gebruiken van feromonen afkomstig uit van vliegen zal er dus alleen voor zorgen dat je meer vliegen aantrekt.


#3 Bepaalde geuren verhogen het verlangen van een vrouw

Er zijn verschillende geurstoffen en testosteron-achtige stoffen die in mannelijk zweet voorkomen. De ingewikkelde namen zijn:

 • 4-androstene-3 beta
 • 4,16-androstadien-3-one
 • 17 beta-diol
 • Testosterone
 • 5 alpha-dihydrotestosterone
 • Dehydroepiandrosterone
 • Androsterone
 • 4-androstene-3,17-dione
 • 5 alpha-androstane-3
 • Androsterone sulphate
 • 5-androstene-3 beta
 • 17 beta-diol-3-sulphate
 • DHEAS

Van sommige van deze stoffen is de werkzaamheid getest... en deze lijkt aanwezig te zijn.

3 onderzoeken op een rijtje

Zo is er een onderzoek gedaan met 4,16-androstadien-3-one en speed daten. Mannen die dit stofje opgespoten kregen werden aantrekkelijker gevonden door vrouwen tijdens dit speeddating evenement.

Een ander klein onderzoek liet ziet dat vrouwen (met en zonder anticonceptie) een man aantrekkelijker vonden wanneer hij een mengsel van 16-androstenes gebruikte.

Vrouwen die geen anticonceptie gebruiken waren vatbaarder voor feromonen dan vrouwen die anticonceptie gebruiken. Anticonceptie simuleert alsof een vrouw zwanger is, dus het is logisch dat deze groep minder gevoelig is. Ze zijn immers biologisch gezien niet in de markt voor een man.

Een ander onderzoek uit 1998 claimt dat je meer seks zal hebben als je feromonen gebruikt... alleen noemen ze in hun onderzoek niet welke feromonen er zijn gebruik. Het patent zou toen nog niet rond zijn maar ondertussen zijn de claims wel gepubliceerd.

Wat niet heel betrouwbaar klinkt in mijn oren. Ik kan je dus niet vertellen welke feromonen het waren.

De feromonen waarvan is aangetoond dat ze werken, zijn stoffen die in je zweet voorkomen. Je hebt deze stofjes dus al. Door feromonen te kopen zou je theoretisch de hoeveelheid die je afgeeft kunnen verhogen maar daar kom ik straks op terug.

Echter zijn de onderzoeken die gedaan zijn met feromonen (zowel hierboven als alle andere) vrij controversieel. Veel zijn gedaan met kleine groepen, zijn slecht ontworpen of niet reproduceerbaar. Dit maakt ze niet betrouwbaar.

De video legt het kort en krachtig uit:


#4 Geur helpt bij partnerselectie

Hoewel dit niet direct met jou idee van feromonen te maken heeft, is dit zeker iets wat je 'ruikt'.

Het major histocompatibility complex (MHC) is een eiwitcomplex wat je immuunsysteem reguleert en bepaald waar je 'immuun' tegen bent. 

En blijkbaar geeft het een geur af wat het tegenovergestelde geslacht onbewust kan ruiken.

Het immuunsysteem van een kind is een cocktail van de vader en moeder. Des te meer de ouders van elkaar verschillen qua MHC, des te sterker en diverser het immuunsysteem van het kind. Dit verhoogt de kans op overleven.

Bij een onderzoek waarbij vrouwen aan verschillende shirts moesten ruiken van mannen, koos ELKE dame het shirt van de man die het MEEST van haar verschilde. Dit was (en is) een baanbrekend onderzoek.

Helaas kun jij je MHC niet beïnvloeden en kun je dit ook niet 'sprayen'. Het is namelijk genetisch bepaald en de 'geur' is anders van persoon tot persoon. Dus een generieke spray zou dit niet kunnen beïnvloeden.

De geur van je immuunsysteem kan je dus helpen om vrouwen voor je te laten vallen... maar helaas kun je deze geur niet beïnvloeden.


#5 Hoeveel ben je kwijt?

En dan komen we bij de prijs wat dit niet zo wonderbaarlijke goedje.

Online heb ik eentje gevonden met al deze feromonen:

 • Androstadienone
 • Alpha-androstenol
 • DHEAS
 • Androstanone
 • Androstenone
 • ß-androstAnol (Molecule "A")
 • ß-androstenol
 • Androsterone potassium sulfate

Het labeltje is dus een onweerstaanbare cocktail van feromonen.....

....maar er is niet te zeggen hoeveel van deze feromonen erin zitten.

Ik heb sowieso geen garantie dat er in die producten zit wat beloofd wordt. En dat voor een prijs van 50-60 euro. Hier krijg je 36 mL voor terug.

Dat is bijna 1,5 euro per milliliter. 

Terwijl je een regulier luchtje bij een drogisterij kan vinden voor 50 eurocent tot 1 euro per milliliter.

Voor mij is 1,5 euro per mL niet goed te praten. Dit is duur voor iets wat maar weinig helpt... als het überhaupt helpt.

Je kunt je geld beter investeren in een datingcursus, goede profiel foto's voor Tinder of één van mijn producten.

Hoewel feromonen in een laboratorium en onderzoeksetting kunnen werken, weet je nooit wat je in huis haalt als je het online bestelt. En zelfs al zou je 'goede' feromonen kunnen kopen... wat heeft het eigenlijk voor zin?

Feromonen kopen is namelijk symptoombestrijding. Je pakt er niet de oorzaak mee aan. Als je aantrekkelijk wil worden als man en meer seks wilt hebben, kun je het beste jezelf als man verbeteren. En niet één of ander goedje online kopen.

Het Meesterminnaar Principe

Zoals je hebt gezien is het kopen van dit spul een heel slecht idee. Er zijn betere manieren om ervoor te zorgen dat je meer seks krijgt en vrouwen niet van je af kunnen blijven. Hoe je dit doet, is met mijn Meesterminnaar Principe. 

Hierin leer ik je de beste manier om een vrouw na één nacht verslaafd aan jou te maken.

Wil je weten hoe het werkt?

Laat me het dan privé en discreet met je delen.

Klik op de afbeelding hieronder, vul je e-mailadres in en dan stuur ik het direct gratis & privé naar je inbox.

Luuk Zwart

Over de auteur

Luuk Zwart is seksexpert en coacht sinds 2015 mannen & vrouwen om beter in bed te worden en een spannender seksleven te krijgen. Hij is als sekscoach ook in het Engels actief en heeft inmiddels meer dan 400.000 volgers verspreid over de hele wereld. Zijn boeken hebben meer dan 30.000 mannen en vrouwen bereikt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word een god in bed met het boek dat 12.000 mannen (en meer dan driedubbel zoveel vrouwen) hebben getest 

>