11 Gouden Tips Om De Eerste Keer Seks Als Man Geweldig Te Maken

11 Gouden Tips Om De Eerste Keer Seks Als Man Geweldig Te Maken

De eerste keer seks hebben kan eng en teleurstellend zijn als je niet weet hoe je het aan moet pakken.

Wat kan je als man doen om de eerste keer geweldig te maken voor haar en jezelf?

Daar ga ik je mee helpen! In deze blog geef ik je namelijk 11 geweldige tips voor je eerste keer.

More...

In deze 11 tips leer je:

 • Waarom de eerste keer seks hebben een gevalletje 'kop of munt' is - en hoe je ervoor zorgt dat je altijd wint
 • Waarom het hebben van realistische verwachtingen je eerste keer geweldig zal maken
 • De beste truc om het langer vol te houden in bed 
 • Hoe je meer orgasmes uit je eerste keer kan halen als man 
 • De vergeten vorm van seks waar vrouwen gek op zijn - en mannen ALTIJD vergeten. Vooral bij de eerste keer.

Maar eerst:

Eerste keer seks is kop of munt

De eerste keer seks hebben is een gevalletje kop of munt:

Voor de een is het een geweldige ervaring en voor de ander is het een teleurstelling.

Je hele leven zie en hoor je overal dat seks één van de lekkerste dingen op aarde is.

In films bijten ze elkaar en komen ze tegelijkertijd. 

Dus je verwachtingen zijn hoog en je wil de beste ervaring hebben.

Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

De meeste mensen hebben namelijk een bittere nasmaak van hun eerste keer.

Dat komt omdat het een samenloop is van 'niet weten wat ze moeten doen' en heel veel ongemakkelijkheid.

Dat is niet zo gek. Want geen ervaring hebben en zonder plan naar het strijdveld gaan, is een recept voor falen. En met falen bedoel ik natuurlijk de eerste keer seks als man ervaren die flink teleurstelt.

Daar ga ik verandering voor je in brengen. In deze blog ga ik namelijk 11 tips en weetjes voor je op een rijtje zetten waardoor jij je eerste keer een stuk leuker, geiler en minder ongemakkelijk kan maken.

Laten we beginnen:


#1 Verwacht er weinig van

Ik begin meteen met het beste advies:

Je moet van de eerste keer seks niet veel verwachten.

Eigenlijk is dat met alle 'eerste keren' zo. Vooral als jouw skills een groot deel van de ervaring zijn. Sure, wanneer je voor het eerst naar een concert gaat is dat superleuk. Why? Omdat een professionele artiest met veel ervaring een optreden geeft en jij het alleen hoeft te ervaren.

Maar wanneer jij je eerste maaltijd kookt, je eerst auto les neemt of de eerst keer seks hebt zal het niet geweldig gaan. Puur en alleen omdat je nog geen ervaring hebt.

Ervaring is alles

Als jij veel Gordan Ramsey video's bekijkt voordat je gaat koken, zal je maaltijd niet een Michelinster waardig hoogstandje worden. Als jij jezelf vergelijkt met Michael Schumacher als auto bestuurder, zullen je rijvaardigheden lijken op die van een oma.

En als jij je verwachting van seks baseert op hetgeen wat je in Hollywood films (of erger: porno), dan zal het ook een domper zijn. Beide zijn niet echt. Er wordt geacteerd en het is een overdrijving van de realiteit.

Echte seks is het ongemakkelijk, stil en kom je of te snel klaar of helemaal niet klaar. Ver van hetgeen wat je op je beeldscherm ziet.

Onthoud dit:

Des te vaker je seks gaat hebben, des te meer ervaringen je zal opdoen. Hierdoor zal de seks beter worden. Wat jij tijdens de eerste keer seks moet vermijden, is vooral ongemakkelijkheid of desastreuze beginnersfouten.

Hoe je dit voorkomt, leer ik je hieronder.


#2 Voorbehoedsmiddel

"It is better to be prepared for an opportunity and not have one than to have an opportunity and not be prepared"

Het is één van mijn favoriete quotes.

Voorbereiding maakt eigenlijk alles beter:

 • Je weet wat je te wachten staat
 • Weet wat de eventuele valkuilen zijn
 • Geeft je meer controle over de situatie

Voorbereiding doe je meestal door je te verdiepen in iets. Door deze blog bijvoorbeeld te lezen wanneer het aankomt op de eerst keer seks hebben.

De eerste stap in je voorbereiding voor je eerste keer seks is het gebruiken van een voorbehoedsmiddel.

Voorkom ongeplande problemen

Niemand zit te wachten op een ongepland kind.

Het krijgen van een kind is volgens vele ouders één van de mooiste dingen die je kan hebben. Maar wel wanneer dit gepland is.

Ongewenste zwangerschap staat op niemands lijstje erg hoog. Ongeacht of je een tiener bent of een 40 jarige man.

En laten we de kans op soa's niet vergeten. Het is misschien wel jou eerste keer maar niet die van haar.

Draag dus sowieso een condoom. Niet alleen voorkom je zo dat je vader wordt en soa's krijgt. Ook zal je hierdoor langer kunnen doorgaan omdat je minder voelt. Ga vooral van tevoren oefenen met een condoom om doen.

Je kan een pakje van 3 condooms voor minder dan 3 euro halen om te oefenen. Weten hoe je het om moet doen (voorbereiding ) zal een hoop ongemak schelen.

Voor de zekerheid kan je haar ook een vorm van anticonceptie laten gebruiken. Je kan mensen niet dwingen maar over het algemeen staan vrouwen ook niet te wachten op een ongewenst kind.

 • Maar laat de verantwoordelijkheid vooral niet bij haar liggen. Draag altijd zelf een condoom. Ongeacht wat zij besluit te doen.

#3 Awkwardness voorkomen

Ongemakkelijkheid is het juist woord om de eerste keer seks uit te drukken.

Wanneer je naakt met iemand bent, niet weet wat je moet doen en ook nog eens aan bepaalde 'verwachtingen' denkt te moeten voldoen...

...kan de druk al snel te hoog worden.

Daarnaast weet jij bij de eerste keer seks niet wat je moet doen. En ook niet wat zij wel of niet lekker vindt. Als het haar eerste keer is, zal ze zelf ook niet weten wat ze wel of niet wil of lekker vindt.

De beste manier om ongemakkelijkheid te voorkomen is door het niet te ingewikkeld te maken (kom ik later op terug) EN door het één en ander uit te spreken. Vooral wanneer het de eerste keer voor jullie beide is.

EERSTE HULP BIJ JE EERSTE KEER VRAGEN

Bespreek bijvoorbeeld:

 • Wat je wel en niet wil
 • Waar je bang voor bent
 • Dat als één van jullie iets niet wil, diegene het moet aangeven
 • Je op elk moment moet stoppen als één van de twee het aangeeft

Wanneer je als man nog maagd bent en je dame dit niet meer is, kan je dit het beste ook aangeven. Hoewel sommige vrouwen het als afknapper vinden, kan je dit beter aangeven. Hierdoor weet zij waarom je 'niet zo goed bent' en weet ze dat er verbetering zal komen.


#4 Maak het niet te ingewikkeld

Wat je vooral de eerste keer seks niet wilt doen, is het ingewikkelder maken dan het al is. Sure, je bedoelingen zijn goed maar als de uitvoering niet goed is, zal je haar flink teleurstellen.

De eerste keer wil je zo simpel mogelijk houden. Geen toeters en bellen zoals:

 • Bloemen
 • Kaarsen
 • Muziek
 • Speeltjes
Des te meer attributen je in de slaapkamer hebt en gebruikt, des te groter de kans is dat iets fout kan gaan of ongemakkelijk wordt.

De bovenstaande dingen kan je beter bewaren voor volgende keren. Wanneer seks niet meer zenuwslopend en onhandig is, kan je nieuwe dingen in de slaapkamer introduceren.


#5 Zorg voor goede voorspel

Dit is één van de dingen die je altijd moet toepassen bij seks. Of het je eerste of laatste keer is. Het zal namelijk de seks voor jullie beide een stuk beter maken.

Deels bouw je hiermee de spanning verder op (voor jullie beide) en tegelijkertijd zal het ervoor zorgen dat de seks langer duurt.

Omdat veel mannen de eerste keer snel klaarkomen, is het dus goed om voor de penetratie flink de tijd te nemen voor voorspel. Een halfuur voorspel is echt het minimum

Vrouwen zijn juist gewend dat mannen vrijwel nooit de tijd nemen om hun op te geilen. Dus als jij lekker de tijd neemt, is dit alleen maar beter. En je hoeft niet eens hele ingewikkeld of speciale dingen te doen.

Dit voldoet prima voor de eerste keer:

Door de 3 bovenstaande technieken toe te passen, verhoog jij zo het genot en duur van de seks. Zonder dat je gekke dingen moet doen die de sfeer kunnen verpesten. Neem ook gerust de tijd voor het bovenstaande. Je kan het eigenlijk nooit te lang doen.


#6 Hou het bij maximaal 3 standjes

In bed is echt van alles mogelijk. Sla eens voor de grap een kamasutra boek open en sta versteld van de vele standjes die mensen over je jaren heen hebben uitgevonden.

Seks kan zo gek, spannend, weird, ingewikkeld en geil zijn als je zelf wilt. Wat allemaal leuk en aardig is. Variatie is wat het leven leuk maakt.

Stel je voor dat je elke dag alleen maar appels mag eten. Je raakt hier heel snel op uit gegeten. Ook wanneer je iets lekkers als pizza zou eten, ben je het snel zat als je het bij elke maaltijd eet.

Maar wanneer het aankomt op seks, wil je het niet te gevarieerd maken. Vooral de eerste keer. Hoe meer standjes je toepast, hoe groter de kans dat er iets verkeerd gaat.

Vooral wanneer je hele ingewikkelde standjes wil toepassen. Het is niet echt romantisch om eerst een halfuur uit te moeten trekken om de standjes uit te leggen aan je partner.

3 BESTE STANDJES VOOR DE EERSTE KEER


Hou het daarom bij de klassiekers als man:

 • Missionaris
 • Doggystyle
 • Haar op haar buiten neerleggen

Hier kan weinig fout bij gaan. Je hebt geen kracht of flexibiliteit nodig. Ik zou mij oprecht verbazen als jij meer dan deze 3 standjes nodig hebt voor je eerste keer.

De meeste mannen durven namelijk bij hun eerste keer niet te wisselen van standjes. Wees niet zo'n loser en geef haar wat verandering. Maar niet teveel. Kwaliteit gaat voor kwantiteit.


#7 Laat haar ook werken voor de seks

Dat het je eerste keer is, betekent niet dat je al het werk moet doen. Als je alleen met jezelf bezig wilde zijn, had je net zo goed kunnen masturberen. Door haar ook te laten werken, kan jij als man even uitrusten en zal de druk om klaar te komen iets minder worden.

Je kan het namelijk langer volhouden als en vrouw bovenop zit. Dit komt doordat jij je lichaam minder aanspant en je piemel minder gestimuleerd wordt. De beste standjes voor haar om te doen zijn:

 • Cowgirl
 • Reverse cowgirl

Eigenlijk zijn de standjes hetzelfde. Bij Cowgirl zit ze op je en kijk je elkaar in de ogen. Reverse cowgirl is precies hetzelfde alleen is ze 180 graden gedraaid en kijkt ze van je af.

De beste manier om haar op je te krijgen is door het simpelweg te zeggen. Een simpele zin als "ga bovenop mij" of "ik wil je bovenop mij zien" is voldoende om haar op je te krijgen als een echte cowgirl.


#8 Het zal niet zo lang duren

Eerlijk is eerlijk:

Je eerste keer seks zal niet zo lang duren.

Je eikel is super gevoelig, je vindt het mega spannend en je balzak staat op springen. Je zal daardoor waarschijnlijk een 'five pump chump' zijn. Oftewel iemand die na 5 keer pompen in haar klaarkomt.

En dat is prima. Bij niemand duurt de eerste keer lang. Natuurlijk zijn er dingen die je kan doen om het langer vol te houden in bed.

Je 'langer volhouden in bed' spier heeft veel overeenkomsten met de spieren die je traint in de sportschool:

Hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt.

De eerste keer seks is je spier 'slap'. Des te vaker je seks hebt, des te minder spannend het is en des te beter jij op je ademhaling gaat letten etc. Hierdoor zal je het langer volhouden.

Wil jij je op het ergste voorbereiden en het langer in bed volhouden? Check dan deze blog.


#9 Ga voor een tweede keer (als het lukt)

Nu we het toch hebben over een eikel die gevoelig is, je het mega spannend vindt en op springen staat...

...waarom niet voor een tweede beurt gaan als je klaar bent gekomen?

Voor veel mannen is het moeilijk om een tweede keer seks te hebben. Dat komt omdat mannen een lange 'refractaire periode' hebben zoals dat mooi heet...

Maar dit is vaak niet het geval wanneer het je eerste keer is en/of je erg opgewonden is.

REFRACTAIRE PERIODE: MANNEN VS. VROUWEN

Als je snel klaar bent gekomen, is de dame hoogstwaarschijnlijk niet aan haar trekken gekomen. Dus ze zal waarschijnlijk niets hebben tegen jouw poging om een tweede keer te gaan.

Maar om het zeker te weten:

Vraag haar of ze een tweede keer aankan. Vrouwen kunnen bij hun eerste keer flink wat pijn ervaren. Dus de kans bestaat dat zij een tweede keer niet ziet zitten.


#10 Vergeet de naspel niet

Hoe goed je eerste keer seks ook is...

...Je hebt altijd een goede afsluiting nodig.

Vergeet dus niet om haar liefde te tonen waarbij je piemel niet gebruikt wordt. Hoe?

Vrouwen vinden het fijn om te knuffelen en zoenen na de daad.

Hiermee toon jij als man aan dat ze meer voor je betekent dan alleen iets om in klaar te komen.

Je hoeft geen gekke dingen te doen om haar een goed gevoel te geven. Dit is voldoende:

 • Raak haar langzaam en lief aan
 • Zoen haar
 • Zeg lieve dingen
 • Geef complimenten

Klik hier voor meer naspel tips.


#11 Het Meesterminnaar Principe

De eerste keer seks hoeft niet meteen de laatste keer seks te betekenen. Ondanks dat je misschien niet weet wat je aan het doen bent, kan je haar verslaafd aan de seks met jou maken. 

Dit doe je met iets wat ik Het Meesterminnaar Principe. In een paar pagina's leer jij een krachtig mechanisme waarmee je vrouw helemaal gek maakt in bed. Ze zal de dagen erna alleen maar aan de seks met jou denken en je lastig vallen om het weer te doen.

Wil je weten hoe het werkt?

Laat me het dan privé en discreet met je delen.

Klik op de afbeelding hieronder, vul je e-mailadres in en dan stuur ik het direct gratis & privé naar je inbox.

Luuk Zwart

Over de auteur

Luuk Zwart is seksexpert en coacht sinds 2015 mannen & vrouwen om beter in bed te worden en een spannender seksleven te krijgen. Hij is als sekscoach ook in het Engels actief en heeft inmiddels meer dan 400.000 volgers verspreid over de hele wereld. Zijn boeken hebben meer dan 30.000 mannen en vrouwen bereikt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word een god in bed met het boek dat 12.000 mannen (en meer dan driedubbel zoveel vrouwen) hebben getest 

>